8. Dani kazališta “Vitez 2016” započinju predstavom GKM-a Vitez “Don Quijote”

0
171

Proteklog vikenda su završeni Dani hrvatskog kazališta u BiH, a Udruga mladih “Enter” i Gradsko kazalište mladih Vitez ljubiteljima kazališta priredili su novu poslasticu. Ovoga vikenda u Vitezu započinju 8. Dani kazališta “Vitez 2016”, a publika će kroz studeni i u prvom vikendu prosinca imati priliku pogledati više od 15 predstava.

Osmi po redu kazališno dani u Vitezu započinje novom premijerom Gradskog kazališta mladih Vitez, točnije remakeom predstave “Don Quijote”, jednom od najuspješnijih predstava u desetogodišnjoj povijesti GKM-a Vitez. U predstavi će nastupiti izvorna postava, a publika će imati priliku pogledati ju u petak, 4.11. 2016. godine, u kazališnoj dvorani VItez, s početkom u 19,30 sati.

Predstavu je režirala Mirna Mišković, dramatizaciju uradila Sanja Babić-Đulvat, a prema romanu Miguela de Cervantesa. U predstavi igraju: Marko Mirković, Mirna Mišković, Slaven Čalić i Bruno Grebenar.
Tehnička podrška Nikola Matković, a grafički dizajn djelo je Borislava Sučića. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Riječ je o jednoj od najuspješnijih predstava GKM Vitez, koja se, nakon 4 godine, vraća pred vitešku publiku. Međutim, obzirom na okolnosti koje su se dogodile kroz četiri godine, novi ”Don Quijote” je sada gotovo profesionalna predstava.

Don Quijote: ”…od parodije do travestije i natrag! To je put nastanka tekstualnog predloška ove predstave koju ćete pratiti bez daha jer ona ne samo da oživljava velike likove španjolske književnosti, već sjajnom glumom i izvedbom oblikuje sasvim nove osobnosti. I to, ni manje ni više, naše vlastite: one javne i one skrivene. Na tankoj crti razdvajanja humanog i zlog, idealizma i gluposti kreću se elegantno mladi glumci kao akrobati koji svoju snagu nalaze u ravnoteži i osmijehu!” Sanja Babić-Đulvat.

Ne propustite pogledati odličnu predstavu GKM-a Vitez, a već u subotu očekuje nas predstava “Romeo i Julija” u izvedbi Mrak teatra iz Županje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.