Ponedjeljak, 3 listopada, 2022

7 stvari koje trebaju znati sve majke dječaka

Pročitajte i ovo

Postoje određene stvari koje trebaju znati sve majke dječaka. Ako imate sina, ovo će vas sigurno zanimati. 

U nekim aspektima dječaci su uistinu specifični što mogu potvrditi i mnoge mame. Mnoge od njih vjerovale su da znaju sve o njihovim navikama, ali na neke stvari ništa vas ne može pripremiti.

1. Zaboravite na mir i tišinu.

“Glasno ili glasnije”, moto je većine dječaka. Čak i oni koji su po prirodi mirniji često “zaurlaju” snagom odraslog čovjeka, a vi se pitate gdje su nestali vaši dragocjeni trenuci tišine. Zamijenili su ih jednako dragocjeni, ali malo manje mirni trenuci.

2. Dječaci su šarmantni.

Brzinom munje smotat će vas oko malog prsta i oprostit ćete mu sve nestašluke, čak i one zbog kojih biste realno trebali nametnuti disciplinu. Dječaci su zahvaljujući svom urođenom šarmu sposobni u sekundi razoružati mame.

3. Osjetljivi su.

Naše patrijarhalno društvo nepravedno djevojčice proglašava osjetljivijima, a dječake snažnijima. Međutim, djevojčice mogu biti jednako snažne kao i dječaci, a dječaci jednako osjetljivi kao i djevojčice te u tome nema ništa loše.

4. Opsjednuti su sa svim tjelesnim “pojavama”.

Vjetrovi, obavljanje nužde, podrigivanje – sve su to za dječake zabavne stvari pa se nemojte iznenaditi ako pokazuje veliko zanimanje za njih.

5. Zabrinjavajuće su neustrašivi.

Popeti će se na svako drvo i svaku penjalicu, zaviriti u svaki neistraženu rupu bez obzira na potencijalne opasnosti. Zato s njih skoro pa ne smijete skinuti pogled.

6. Pod velikim su pritiskom.

Društvo od njih očekuje da u svakom trenutku budu snažni, čvrsti, “mačo” i da skrivaju svoje emocije te ih ne pokazuju u “neprikladnim” trenucima. Zbog toga su često pod veliki pritiskom s kojim se ne znaju nositi.

7. Vole raditi nered.

Bez obzira na to jeste li u svom domu ili u parku, vaš mališan iskoristit će svaku priliku da napravi neki nered. Ne radi on to zlonamjerno nego je nered obično rezultat njegove velike zaigranosti i želje da baš sve uhvati u svoje ruke, iako tu istu stvar vjerojatno neće vratiti na mjesto.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MILIJUNI UBIJENIH PTICA Najgora kriza s ptičjom gripom u Europi

Europa je ove godine doživjela najgoru krizu ptičje gripe ikad, tokom koje je skoro 50 milijuna ubijenih živinara. Postojanost...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo