spot_img
spot_img
Nedjelja, 26 svibnja, 2024

55. rođendan OGŠ Jakova Gotovca

OGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik u petak 12.travnja 2024.godine proslavlja svoj 55. rođendan, a ujedno i 29 godina djelovanja područnog odjela u Vitezu. Svečani koncert u povodu Dan škole održat će se u Kongresnoj dvorani hotela central u Vitezu sa početkom u 19 sati. Uz učenike matične škole nastupit će i učenici područnih odjela iz Viteza, Busovače, Nove Bile i Jajca. Oni će pokazati svoje umijeće muziciranja na instrumentima koje izučavaju u našoj glazbenoj školi.

I ove godine glazbena škola će ugostiti svoje bivše učenike koji su nastavili živjeti i voljeti glazbu. Jedna od njih je Matea Popović, učenica prvog razreda SGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik, odsjek violina u klasi profesorice Ajle Đidić. Svečarsku glazbenu večer će uveličati i David Šapina iz Novog Travnika te Gabriela Blaž iz Viteza, studenti prve i pete godine klavira na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu u klasi profesorice Nevene Ćeklić.

Na ovaj svečarski dan stižu nam i posebni gosti, a oni su učenici i profesori OGŠ Borisa Papandopula iz Kutine. Ovo je prigoda da im uzvratimo prošlogodišnje domaćinstvo, kao školi sa kojom smo uspješno realizirali projekt u Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Tim projektom osnovna glazbena škola je za svojih 55 godina djelovanja na polju umjetničke glazbe dobila svoj prvi koncertni klavir.

Financijsku potporu Danu škole pružili su Općina Novi Travnik na čelu sa načelnikom Stjepanom Dujom i Općina Vitez na čelu sa načelnikom Borisom Marjanovićem.

Ovo je pozivnica za sve, posebno za ljubitelje umjetničke glazbe da dođu na koncert i zajedno sa učenicima i djelatnicima glazbene škole proslave ovaj poseban dan.
Radujemo se Vašem dolasku!

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti