spot_img
spot_img
Nedjelja, 21 travnja, 2024

16. festival zabavne glazbe “PopFest Kupres 2015”

16. festival zabavne glazbe “PopFest Kupres 2015” održat će se 17. listopada 2015. u Kupresu u Hrvatskom domu.

S puno entuzijazma, ali i organizacijskoga iskustva, organizator će i ove godine okupiti mlade izvođače zabavne glazbe s prostora cijele BiH i okolnih zemalja, pa festival tako postepeno poprima međunarodni karakter i epitet najznačajnijeg glazbenog događaja ove vrste u Bosni i Hercegovini.

Jedinstvena je to prilika za mlade, neafirmirane, ali kvalitetne i kreativne izvođače i sastave da već sada osjete izazove nastupa pod reflektorima pozornice, pred brojnom publikom i uz medijsku pozornost, što im svakako može biti i putokaz u traženju vlastitoga mjesta na budućoj domaćoj i široj glazbenoj sceni.

Festival iz godine u godinu postaje sve značajniji i glasniji, kako po stalnom porastu interesa sudionika, publike i šire regionalne zastupljenosti tako i u velikom porastu medijske popraćenosti i broju medijskih pokrovitelja, a taj uzlazni trend gajit ćemo i prilikom pripreme nadolazećeg PopFest-a 2015.

Program festivala je podijeljen na natjecateljski i revijalni. U natjecateljskom programu sudjeluju mladi neafirmirani, ali ambiciozni i kreativni izvođači, dok u revijalnom dijelu nastupaju već afirmirani izvođači sa zabavne glazbene scene.

Osim navedenog, valja istaći da festival, već godinama, ima izražen kulturno-edukativni utjecaj na mlade, ali i turistički značaj, za Kupres i okolna mjesta, izvan glavne turističke sezone. Kroz dosadašnje festivale je prošlo više stotina mladih glazbenih talenata u dobi između 10 i 15 godina, a nekima od njih danas je to glavno životno opredjeljenje.

Info kontakti organizatora:
JAVNA USTANOVA ZA KULTURU “Hrvatski dom” KUPRES
Adresa: Ul. Mate Bobana 3, 80320 Kupres BiH,
Tel/fax : 00387 34 274048, Mobitel: 00387 63 370229
E-mail: [email protected] www.kupres-kultura.org

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM