Zenica u šoku: Ministar DF-a uplatio 250.000 KM stranačkom kolegi!

Iako se Županijska bolnica u Zenici guši u dugovima, zbog čega je nedavno na snazi bio i hladni režim rada, mnogi ovu ustanovu, čije usluge koristi više od 400.000 građana, iskorištavaju i u najtežim trenutcima poslovanja.

Naime, javnost je ostala šokirana nakon što se tek nedavno saznalo kako je DF-ov ministar zdravstva u Vladi ZDŽ-a Bojan Gvozdenović odlučio uplatiti četvrtinu milijuna maraka tvrtki “Diamedic” Sarajevo, na ime izmirenja obveza za nabavku reagensa. Samim tim zanemario je molbe tadašnjeg v.d. direktora bolnice Haruna Šestića da se iznosom od 250.000 KM, kojim se raspolagalo, izmire dugovanja dobavljačima iz tvrtke “Globex” Zenica i tvrtke MGM – Farm Kakanj, koje su tužile bolnicu i imale sudsku presudu u svoju korist.

Gvozdenovića očito nije zanimalo da su zeničkoj bolnici, pored nabavke reagensa za potrebe dijagnostičkih službi transfuziologije i središnje laboratorije od tvrtke “Diamedic” Sarajevo, potrebni i potrošni medicinski materijali (vrećice za krv, šprice, igle, intranile itd.), kao i lijekovi nužni za funkcioniranje svih službi, piše Avaz.

Svega dan nakon Šestićeve molbe upućene Gvozdenoviću, aktualni DF-ov ministar zdravstva odlučio je spomenuti iznos uplatiti tvrtki čiji je direktor Dubravko Barbarić u to vrijeme bio član Predsjedništva DF-a, a danas je član Glavnog odbora te stranke.

Na ovu odluku reagirao je tada Šestić, pitajući se zbog čega je odlučeno da kompletno osigurani iznos bude uplaćen “Diamedicu”, a nije raspoređen na ostale najveće dobavljače bolnice.

Sve navedeno događa se u vrijeme kada su pacijenti u zeničkoj bolnici bili osuđeni sami sebi kupovati zavoje i gaze, budući da ova zdravstvena ustanova zavisi od čovjeka koji donosi nelogične odluke. Pod izgovorom da Županijski zavod nije u mogućnosti osigurati iznos od 150.000 KM, Gvozdenović odbija molbu menadžmenta bolnice da se pronađu nužna sredstva za nabavku hitno potrebnih flastera, zavoja, vrećica za krv, infuzija, katetera i lijekova općenito.

Avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Rostovo

Vrijednost sportskog centra na Rostovu milijun eura

Lovro Krišto: “Spreman sam za novi MMA meč”