spot_img

Zenica: Mladomisnik don Jesus A. Gazquez proslavio svoju mladu misu

U nedjelju 30. lipnja 2024.g., mladomisnik don Jesus A. Gazquez proslavio je svoju mladu misu u župnoj crkvi Sv. Josipa u Zenici gdje je imao i svoj đakonski praktikum.

Izvor: Župa Sv. Josipa u Zenici

U nedjelju 30. lipnja 2024.g., mladomisnik don Jesus A. Gazquez proslavio je svoju mladu misu u župnoj crkvi Sv. Josipa u Zenici gdje je imao i svoj đakonski praktikum, prenosi KTA.

Sveta Misa je slavljena na hrvatskom i španjolskom jeziku u suslavlju s jedanaest svećenika, jednog đakona, te vjernicima iz Zenice i Španjolske.

fghtrzui56thhhh.jpg

 

Na početku sve prisutne pozdravio je župnik don Davor Topić kazujući: „U zajedništvu Crkve zahvaljujemo Bogu na svakom novom duhovnom zvanju i na svakom novom braku, a danas zajedno s mladomisnikom zahvaljujemo također Bogu na daru poziva u njegovoj povijesti života, poziva koji je rastao i sazrijevao u njegovoj Španjolskoj, kroz vrijeme njegovog teološkog studija i formacije u Bosni i Hercegovini, itineranciji u Srbiji i Makedoniji, pa opet tu u našoj zemlji. Dragi mladomisniče zahvaljujemo Bogu na tom daru i pobjedi Isusa Krista u tvome životu. Dobro došao, moli s nama i za nas.“

 

prgeplrghčlphlhčlpčšlh.jpg

 

U prigodnoj propovijedi vicerektor misijskog sjemeništa „Redemptoris Mater“ i bilježnik Crkvenog suda u Sarajevu don Paolo Coelho je kazao: „U današnjem evanđelju ističu se dvije osobe, satnik koji zagovara za život svoje umrle kćeri i žena koja krvari. Dvije osobe koje su bile svijesne svoje situacije, svoje smrti, svoje bolesti i njihove stvarnost trpljenja. Upravo u takvoj jednoj situaciji nisu imali drugo riješenje nego tražiti nekoga koji je viši od njih, snažan u djelima, ali za taj korak trebali su biti svijesni sebe.“

 

imagggwewqe007.jpg

 

„To je i naša situacija kad smo u grijehu mi gubimo život, krvarimo, a istina je da Krist nas želi ozdraviti.

Isus dolazi za ove dvije osobe, traži njih jer revnuje za svakoga, i za nas danas Isus Krist prolazi preko ove mlade mise, ali u ovom mnoštvu samo će ga dotaknuti oni koji su svijesni sebe i svoje rane, koji mu predaju svoje srce“.

 

jnjz6rztfbgfb.jpg

 

Ohrabrivši mladomisnika Jesusa rekao je „Isus je taj jamac koji liječi, koji će ti dati milost da budeš vjeran i da ne budeš sam i kad se god budeš nalazio usred mnoštva stvari samo traži Krista koji će ti uvijek biti blizu“.

 

rnjzukjzhgmngnh.jpg

 

Na kraju Misnog slavlja djeca su uručili prigodne darove mladomisniku, a potom je mladomisnik zahvalio Bogu na daru poziva, predstaviši svoje roditelje i ostale članove obitelji, također je zahvalio svima za lijepo iskustvo zajedničkog hoda u župi kroz vrijeme đakonskog služenja u Zenici.

 

rkuiiukklil.jpg

 

Nakon mise zajedništvo se nastavilo uz domjenak i pjesmu u dvorištu crkve.

Jesus Antonio Gazquez Hernandez – Rođen je 21. ožujka 1993. u Alcantarillu, Murciji u Španjolskoj, od oca Miguela Gazquez Cremades i majke Cataline rođ. Hernandez Nicolas. Kršten je 29. svibnja 1993., a sakrament potvrde primio je 15. lipnja 2012. Maturirao je 2011. u Murciji gdje je upoznao Neokatekumenski put te je 2008. ušao u zajednicu gdje je sazrijevao njegov poziv. U sjemeništu u Vogošći je od 2013. Filozofsko-teološki studij započeo je akademske godine 2013./2014. i završio na KBF-u u Sarajevu gdje je diplomirao 19. listopada 2020. Đakonski praktikum imao je u župi Sv. Josipa u Zenici. Nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić, na svetkovinu sv. Petra i Pavla 29. lipnja 2024., u katedrali Srca Isusova u Sarajevu zaredio je don Jesusa za svećenika vrhbosanske nadbiskupije

Izvor: KTA
Objavljeno: 1. 7. 2024.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti