spot_img
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Zbog sporog brojanja CIK-a, glasovi sa ovih izbora će važiti i na narednim

Druženje mladih na brojanju glasova sa proteklih izbora i dalje traje u Zetri, a sudeći prema tempu, finalni izvještaj bi mogli dobiti na proljeće naredne godine. Obzirom da se proces malo odužio, CIK je odlučio usvojiti jednu vanrednu odluku.

“Bilo je toliko nepravilnosti na ovogodišnjim izborima da smo jednostavno morali ponoviti kompletan proces. Sada to radimo studiozno, temeljito, provjeravamo po pet puta kako se ne bi ponovila greška. Angažovali smo ogroman broj timova koji sve provjeravaju i nadam se da ćemo imati konačni rezultat sa visokom ocjenom od 98,7% tačnosti, što je itekako relevantno za konačnog pobjednika izbora. Ali sa drudge strane ovo ponovljeno brojanje nas je koštalo mnogo novca, i zato smo morali donijeti novu odluku”, naglasio je Ramo Kutija, član CIK-a za prebrojavanje glasova.

Glasovi koje su građani dali na ovim izborima će da vrijede i na općim izborima 2026 godine, obzirom da je ovaj ciklus oduzeo ogromne resurse.

“Pa naša su predviđanja da će i za četiri godine biti sličan omjer glasova na izborima, zato ćemo na narednim uvažiti glasove od ove godine. Naravno svi građani koju budu imali želju da ponovo glasaju će to moći uraditi, a oni kojima bude mrsko će se moći izjasniti telefonski za koga su glasali pa da im se samo ponovi glas. Znam da je sve ovo naporno i frustrirajuće ali neka građani ovo posmatraju sa pozitivne strane. Od rata na ovamo nismo imali bolje prebrojavanje glasova na izborima”, dodao je Kutija.

Zbog sporog tempa brojanja glasova, do kraja proljeća naredne godine se otkazuju sve koncertne i sportske aktivnosti u dvorani Zetra, kako ne bi došlo do ometanja brojača.

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je s portala SATRO INFO.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM