Subota, 1 listopada, 2022

Zbog Schengena promjene na hrvatskim granicama

Pročitajte i ovo

Ulaskom Hrvatske u schengenski prostor 1. siječnja ukinut će se granični prijelazi jer se više neće provoditi kontrola.

Tako će sedamdesetak službenika jednog od najfrekventnijih prijelaza – Macelja biti raspoređeno na druge poslove.

Nešto će ostati uz granicu, nešto će ići u krim-policiju, nešto u temeljnu policiju, sve ovisi o zvanju i stručnoj spremi i adekvatnim željama, rekao je HRT-u Damjan Vešligaj, načelnik Postaje granične policije Macelj.Najveći dio postojeće infrastrukture na prijelazu neće se uklanjati jer postoji mogućnost da se pod određenih uvjetima određenim odlukama nadležnih tijela EU-a može u određenim situacijama ponovo uspostaviti granična kontrola.

Za putnike je najvažnije da će se kroz Macelj prolaziti bez zaustavljanja, brže i opuštenije. No, tomu se ne trebaju nadati kriminalci i krijumčari, kažu zagorski policajci.

Neće biti kriminalci sretni. Kontrolirat će se, ali ne na samom graničnom prijelazu već po dubini, kroz tzv. kompenzacijske mjere, isto će se obavljati kontrola, tako da neće biti kriminalci sigurni, rekao je Vešligaj, načelnik Postaje granične policije Macelj.

Jednako kao na Maclju, ulaskom Hrvatske u schengensko područje prelazak granice bez zaustavljanja bit će moguć na svim kopnenim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom.

Hrvatska trenutačno ima više od 6.500 graničnih policajaca, od kojih je oko 1.000 na granici sa susjednim državama članicama Europske unije.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:Jabuka.tv

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Pogledajte Domy akciju za 10. mjesec! Najbolja ponuda i najbolje cijene!

‼️ DOMY AKCIJA‼️ 🛍🛒🐻🌺🐻🌺🛒🛍 Dragi naši, predstavljamo vam Domy akciju za mjesec listopad. Najbolja ponuda i najbolje cijene, prilika koja se ne...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo