Subota, 13 kolovoza, 2022

Zbog prodaje lošeg goriva naftaši u BiH kažnjeni sa 300.000 KM

Pročitajte i ovo

Na benzinskim pumpama u Srpskoj od početka ove godine uzeto je ukupno 835 uzoraka goriva, a laboratorijskim analizama je u devet slučajeva utvrđeno odstupanje u odnosu na parametre definisane Odlukom o kvalitetu tečnih naftnih goriva.

U ovom razdoblju, inspektori za naftu i plin su izdali 24 prekršajna naloga u vrijednosti od 300.000 KM, rekli su za Srpskainfo u Inspektoratu RS, bez navođenja naziva pumpa kod kojih su utvrđene nepravilnosti.

‘I dalje, kao i svih prethodnih godina, najčešća vrsta neusklađenosti je po parametru ’točka paljenja’, kažu u Inspektoratu RS.

Dodaju da su prošle godine u oblasti nafte i plina obavljene 1.324 kontrole, prilikom kojih je uzeto 2.189 uzoraka.

‘ Riječ je o 1.553 uzorka dizela, 21 uzorku bezolovnog motornog benzina BMB 100, 63 uzoraka bezolovnog motornog benzina BMB 98, 551 uzoku bezolovnog motornog benzina BMB 95 i jednom uzorku lož ulja srednjeg (LUS). Laboratorijskim analizama su u 17 slučajeva utvrđena odstupanja u odnosu na parametre definirane pomenutom odlukom. Zbog utvrđenih nepravilnosti subjektima su izdata 32 prekršajna naloga u vrijednosti od 388.000 KM“, naglašavaju u Inspektoratu RS.

Na pitanje zašto ne otkrivaju nazive pumpe kod kojih su otkrivene nepravilnosti, ističu da tako postupaju s ciljem zaštite postupaka koji će se eventualno voditi ili se u ovom trenutku vode pred nadležnim sudovima.

‘Javno objavljivanje takvih podataka moglo bi da utiče na ishod tih postupaka’, poručuju iz Inspektorata RS. Srpska info.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora,...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo