Srijeda, 14 travnja, 2021

Zbog nepoštivanja mjera u FBiH izrečeno više od 2 mil. KM kazni

Pročitajte i ovo

Pobjednik 74. Sudačke nadoknade – kiseljački Millwall, Žepčaci odlični domaćini

74.izdanje kviza je obilježio drugi trijumf u nizu kiseljačkog Millwalla, ovaj put uz pomoć junkaša Jimmyja. Bodovi na vrućem gostovanju...

Žena stradala u požaru u Klinici za plućne bolesti UKC Tuzla

U Klinici za plućne bolesti UKC Tuzla jutros je došlo do požara u kojem je smrtno stradala žena. Požar se...

Nove mjere u SBŽ: Zabrana kretanja od 21h!

U tijeku je 42. izvanredna sjednica Vlade SBŽ. Glavna točna dnevnnog reda je trenutna epidemiološka situacija, prijedllog mjera za suzbijanje...
Zbog nepoštivanja epidemioloških mjera donesenih zbog pojave pandemije koronavirusa u Federaciji BiH izrečene su kazne u ukupnoj visini iznad dva milijuna konvertibilnih maraka, piše Večernji list BiH. Kako navode u svom izvješću za prošlu godinu iz Porezne uprave Federacije BiH, s pojavom spomenutog virusa gotovo sve resurse stavili su u službu kontrole poštivanja donesenih epidemioloških mjera.

Koliko je naloga izdano

– U razdoblju od ožujka do kraja prosinca 2020. godine, prema podacima koje su dostavile županijske inspekcije, zajedno s interventnim nadzorima federalnih inspektora, na području Federacije BiH po pitanju nadzora nad primjenom obvezujućih epidemioloških mjera nadležnih kriznih stožera izvršeno je 24.299 inspekcijskih nadzora, doneseno 3128 odluka o otklanjanju nedostataka te izrečeno 1178 prekršajnih naloga s financijskim teretom od 1,929.565 konvertibilnih maraka – navodi se u izvješću Federalne uprave za inspekcijske poslove. Osim navedenoga, izrečena je i 21 mjera o zabrani rada. Kada je riječ o federalnim inspektorima, iznos izrečenih kazni nešto je veći od 250.000 konvertibilnih maraka. – Od početka vršenja pojačanih kontrola nad poštivanjem epidemioloških mjera, federalni inspektori izvršili su ukupno 1796 inspekcijskih nadzora, kojom prilikom su utvrdili 153 prekršaja s financijskim teretom od 260.190 KM – stoji u spomenutom izvješću. Zanimljivo je spomenuti kako je od donošenja naredbe Kriznoga stožera Federalnog ministarstva zdravstva, 10. ožujka 2020. do 20. svibnja 2020. godine, izdano 45.560 odluka kojima je izricana mjera ograničenog kretanja/izolacije u trajanju od 14 dana.

Područni koordinatori

U spomenutom razdoblju organiziran je angažman oko 86 inspektorica i inspektora svih profesionalnih profila iz deset federalnih inspektorata na 14 graničnih prijelaza i dvije međunarodne zrakoplovne luke (Sarajevo, Tuzla) na području FBiH kroz 24-satni rad u tri smjene te je, uz prateći sustav pravodobne obrade i dostavljanja podataka o kategorijama osoba i izdanim odlukama, uspostavljen sustav prosljeđivanja drugim nadležnim tijelima iz sjedišta Uprave.

– Uspostavljeni sanitarni nadzor na granicama u cjelokupnom razdoblju svog neprekidnog trajanja (15. ožujka – 21. svibnja 2020.) bio je konstantno stabilan, visoko profesionalan i potpuno funkcionalan.

Sve aktivnosti inspektora koordinirala su četiri postavljena područna koordinatora, što su vršili glavni inspektori i rukovoditelj Sektora granične inspekcije, potpomognuti s pratećim IT, logističkim i administrativnim osobljem – navode iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

- Advertisement -

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Krizni stožer FBiH dao preporuku da policijski sat ipak ostane od 21 sat

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva je na današnjem sastanku donio preporuku za Vladu Federacije BiH da ne skraćuje razdoblje...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo