Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Zbog dolaska novih sojeva odlučeno da grčki alfabet bude proširen za još deset slova

Pročitajte i ovo

Korona virus odavno je u svijetu uzeo zamah. Dolaskom novih sojeva odlučeno je da oni budu nazvani po slovima iz grčkog alfabeta. Zbog sve češćih dolazaka novih sojeva ovog virusa prijeti nestanak slova u grčkom alfabetu po kojima bi oni bili nazvani. Svjetska zdravstvena organizacija zbog toga naredila je da se grčki alfabet proširi za još deset slova.

“Mislili smo da će biti dovoljno slova u grčkom alfabetu, ali izgleda da smo se prevarili. Novi sojevi korone otkrivaju se skoro pa svakodnevno i nama polako ali sigurno ponestaje slova po kojima ćemo ih nazivati. Zbog toga smo odlučili da naredimo cijelom svijetu da smisli još bar deset slova sa kojima ćemo proširiti izvorni grčki alfabet i tako riješiti ovaj gorući problem. Zamislite samo kako bi bilo da izađe novi soj korone, a mi nemamo ni jedno slovo da ga po njemu nazovemo”, rekao je John Name, šef tima za imenovanje novih sojeva korona virusa.

Tim svjetski poznatih lingvista odmah je krenuo u rješavanje ovog problema. Do sada ova skupine entuzijasta dala je već nekoliko prijedloga za nadopunu grčkog alfabeta.

Čim smo čuli sa kojim problemom se svijet suočava odmah smo sjeli i napregnuli moždane vijuge. Rezultati su bolji nego što smo očekivali i mislimo da smo na dobrom putu. Pokušali smo smisliti nešto što će biti zaista upečatljivo i nadam se da smo u tome uspjeli. Čekamo samo još verifikaciju novih slova i možemo ih predstaviti javnosti”, rekao je Muradif Zarez, član tima svjetskih lingvista.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je s portala SATRO.INFO

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Maturanti pozirali s ustaškim pozdravom, profesorica ponosno objavila sliku

Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom brodu, na svom je Facebook profilu objavila fotografiju maturanata te škole...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo