Utorak, 5 srpnja, 2022

Zbog dojava o postavljenim bombama škole u BiH odlučile ugasiti svoje emailove

Pročitajte i ovo

Novi val dojava o postavljenim bombama pogodio je našu zemlju- Ovaj put na udaru su se našle škole u RS. Nastava je obustavljena, a učenicu se evakuirani na sigurno. Međutim, zbog skoro svakodnevnih dojava prekida nastave škole su odlučile ugasiti svoje mailove.

“Mislim da je ovo krajnje bezobrazno i nema više nikakvog smisla. Svako malo dojave neku bombu i mi moramo pokrenuti kompletnu evakuaciju učenika kao i prekinuti nastavu. Ovako gubimo časove i nismo više u mogućnosti pratit plan i program. Što je najgore na kraju to bude lažna dojava i nikom ništa. Da se bar nešto desi ne bi nam bilo žao što smo sve prekinuli, a ovako ispada da se neko zeza sa nama”, rekao je Aziz Kreda, direktor jedne osnovne škole iz Bijeljine.

Ministarstvo obrazovanja RS naložilo je svim školama da ugase svoje mailove kako više ne bi mogli dobijati dojave o bombama i tako nesmetano nastaviti sa svojim radom.

“Mi smo već jutros poslali dopis svim školama da ugase svoje mailove. Ovako ćemo spriječiti da lažne dojave dođu do njih i tako ih ometaju u radu. Oni koji još nisu ugasili mailove ni slučajno ne smiju da ulaze na svoje naloge. Vidimo da su sve do sada dojave bile lažne i imale za cilj samo da nas plaše. Međutim, mi smo se odlučili boriti sa tim problemom na najbolji način”, rekla je Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture RS-a.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i preuzet je s portala SATRO.INFO.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U Busovači završeno snimanje filma “Amanet”: Komedija o tradiciji, ljudima na selu i prijateljstvu

Sa 60. scenom koju je danas udario načelnik Asim Mekić, u mjestu Jelinak kod Busovače, završeno je snimanje filma...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo