Završena desetodnevna škola šaha u Gradskoj knjižnici Busovača

Šahovski klub „Hrasno-Busovača“ je u suradnji s Gradskom knjižnicom Busovača organizirao desetodnevnu školu šaha u periodu od 11. do 20.09.2017. godine.

Škola je bila namijenjena svim zainteresiranim učenicima i učenicama osnovnih i srednjih škola. Predsjednik Šahovskog kluba „Hrasno-Busovača“, Boro Vujica, uz pomoć Gorana Trkulje, internacionalnog licenciranog FIDE trenera iz Šahovskog kluba „Čelik“, omogućio je djeci iz Busovače da usavrše svoje šahovsko znanje.

15.09.2017., u okviru Škole šaha, Knjižnicu su posjetila tri važna imena iz svijeta šaha: šahovski velemajstor – Siniša Dražić (Srbija), internacionalni majstor – Jovan Radlovački (Srbija) i internacionalni majstor – Ivan Sredojević (Srbija). Djeca su imala priliku odigrati grupnu partiju šaha s gostima u gradskom parku, a potom je odigrana simultanka s velemajstorom u Gradskoj knjižnici. U simultanki su samo dva igrača uspjela osvojiti remi, a to su Šimun Vujica i Milenko Milić. Sudionici su, osim polaznika Škole šaha, bili i članovi šahovskih sekcija iz MSŠ „Busovača“ i SŠ „Busovača“. Svojim dolaskom događaj su podržali predsjednik općinskog vijeća, Josip Mravak i direktor MSŠ “Busovača”, Admir Hodžić te profesori Marko Lucić, Smajo Mekić i Mehemed Durak.

Predsjednik Šahovskog kluba „Hrasno-Busovača“ i inicijator ove škole istaknuo je da planiraju i druge slične aktivnosti kojima će se promovirati i omasoviti šahovska igra u Busovači. Sljedeći korak ka tom cilju su turniri u školama u suradnji s ravnateljima i voditeljima školskih šahovskih sekcija, te nastavak škole šaha u zimskom periodu. Do tada, svi zainteresirani mogu u Gradskoj knjižnici posuditi zanimljive nove knjige o šahu koje je Šahovski klub kupio u okviru ove škole.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sveta misa na Žegi: Renoviran spomenik palim braniteljima

Svečano otvoren novouređeni centar HT ERONET-a u Vitezu