Ponedjeljak, 8 kolovoza, 2022

Zastupnički dom PSBiH usvojio Proračun institucija BiH za 2022. godinu

Pročitajte i ovo

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH je usvojio Prijedlog zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu u prvom čitanju, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH. Ovaj zakon mora proći i proceduru u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Za proračun je glasovalo 20 zastupnika, četiri su bila protiv i četiri su bila suzdržana.

Podsjećamo, Vijeće ministara BiH je početkom lipnja usvojilo Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu, koji je upućen Predsjedništvu BiH kao ovlaštenom predlagaču.

Ukupni prihodi, primici i financiranje institucija BiH u 2022. godini iznose 1.073.600.000 KM, dok servisiranje vanjskog duga BiH iznosi 819.189.119 KM.
Nacrtom proračuna za 2022. godinu se, između ostalog, prioritetno podržavaju nastavak reformi u vezi s ispunjavanjem uvjeta za Europsko partnerstvo, provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), osiguranje sredstava za financiranje Općih izbora 2022. godine, kao i za provođenje višegodišnjih projekata proračunskih korisnika.

Predsjedništvo BiH je utvrdilo Prijedlog zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2022. godinu, s izmjenom u tekstu Zakona o proračunu. Izmjena je što se sa stavke tekuće rezerve na stavku Središnjeg izbornog povjerenstva BiH prebacuje 2 milijuna i 800 tisuća KM, odnosno sredstva koja su nedostajala za organizaciju općih izbora u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Lagumdžija otvoreno o pogubnoj bošnjačkoj politici: Umjesto da se pristupilo integraciji bar nekih opravdanih hrvatskih zahtijeva oni prijete Hrvatima da će im uzeti 6...

Nakon otvorene podrške Izraela izmjenama izbornog zakona BiH, koje predlažu HDZ i Hrvatska, za Klix.ba je svoj komentar dao...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo