Zaplijenjena jahta Putinovog prijatelja isplovila iz Hrvatske, nitko ne zna kako

35-metarska jahta supruge ruskog oligarha Alishera Usmanova, koja je zaplijenjena prošle godine u Betini na Murteru u okviru sankcija oligarsima bliskima Putinu, nestala je. Irina VU trebala je biti u Betini, no ona je otplovila.

Brod je prvo bio na suhome vezu i tu je plombiran trebao i ostati. On je ipak spušten u more pa premješten u škver. Od tuda je otplovio za Tursku.

“Prema informacijama iz Ministarstva mora, oni su rekli da je jahta otuđena jer je riječ o zamrznutoj imovini koja je plombirana, za koju je lučki kapetan izdao naredbu da joj se ne smije nitko približavati i vlasnici su obaviješteni da je jahta blokirana, plombirana i da se ne smije koristiti”, rekao je za Novu TV Frano Matušić, državni tajnik.

U telefonskom razgovoru iz škvera kažu kako nisu imali nikakav pisani dokument o tome da je brod zapečaćen. Uz to, kažu i da je otplovio još ljetos, a ne jesenas, kako kažu iz Ministarstva. Lučki kapetan zabranu plovidbe može izdati usmeno, ali nakon osam dana mora sastaviti i pisani otpravak. Iz Ministarstva poručuju kako će se provesti postupci ne bi li se utvrdile sve činjenice.

“Prije svega, nadležno tijelo je u ovome slučaju Ministarstvo mora i prometa, ali, naravno, kada se radi o prelasku granice, onda su tu i druga tijela involvirana, kao što je Ministarstvo unutarnjih poslova, carina i tako dalje”, rekao je  Matušić, prenosi dnevnik.ba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Prvi riječnik odnosa s javnošću u svijetu izišao iz tiska

Priopćenje MUP-a: Policija u Busovači ponovno uspješna, pronašli opojnu drogu speed