Žan Anđić: Od srednjoškolskog hobija do uspješnog biznisa

0
190
Kada radite ono što najviše volite i najbolje znate, te pritom ostvarujete profit i egzistenciju, uistinu se možete smatrati sretnim čovjekom.

Žan Anđić (28) iz Jajca pravi je primjer toga, a posao kojim se danas bavi u početku je bio samo usputni hobi jednog srednjoškolca.

Završio je srednju građevinsku školu u Jajcu te unatoč želji za studijem u IT oblasti, životni putevi odveli su ga u drugom pravcu, diplomirao je tjelesni odgoj na Univerzitetu u Banjaluci.

Prvu internet-stranicu za klijenta izradio je 2007. godine, a bila je to stranica Centra za socijalni rad Jajce.

“Trendove je prilično teško pratiti, ali ako želite opstati, jednostavno ste primorani na to. U posljednjih desetak godina poslovni subjekti su shvatili važnost internet-prezentacije te se danas mnogo lakše odlučuju na izradu takvih stranica, aplikacija i sličnih digitalnih rješenja koja znatno doprinose njihovom poslovanju”, govori Žan Anđić.

Rad i znanje mladog programera prepoznala je američka kompanija “Equus Group”, koja je u Bosni i Hercegovini pokrenula sestrinsku firmu “Galop Digital” d.o.o. na čijem se čelu trenutno nalazi upravo Žan Anđić.

“U ‘Galop Digitalu’ i ‘Equus Grouu’ djelujemo kao složna porodica, gdje je svaki zaposlenik zadužen za određeni dio posla, nadopunjujemo se, a krajnji cilj je zadovoljan klijent. Siguran sam da u tome i uspijevamo i da ćemo kroz stabilno poslovanje ostvariti sve naše ciljeve”, ističe Anđić.

Kada je u pitanju mogućnost zaposlenja u IT sektoru, Žan Anđić govori kako prostora zaista ima, štoviše, zanimanje programera ili internet-dizajnera u našoj je zemlji deficitarno. Ipak, nadu budi činjenica da mladi posljednjih godina češće upisuju IT zanimanja.

On je realizirao i dosta značajnih projekata u lokalnoj zajednici. Usluge mladog Jajčanina tražile su gotovo sve lokalne firme.

Projekt koji on posebno ističe jeste baza podataka za Centar za socijalni rad.

“Najbolja terapija nakon napornog rada je igra s mojim psom, koji kao da na sebe preuzima svu nagomilanu negativnu energiju i tako mene rješava stresa. Dugogodišnji sam član kinološkog kluba „Biseri Plive“ iz Jajca, a u svijet kinologije me uveo naš sugrađanin Alija Ćosić, čiji psi ostvaruju vrhunske rezultate diljem Europe i svijeta”, tvrdi Anđić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.