Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Za projekte Hrvata izvan Hrvatske još 950 tisuća kuna

Pročitajte i ovo

Nijemci kupili tvrtku u Kupresu, zaposlit će preko 50 ljudi

Njemačka kompanija Brilliant 3221 GmbH preuzela je stotpostotni vlasnički udio u gospodarskom društvu Dolomit d.o.o. Kupres, tvrtki koja se...

Stravična nesreća na pružnom prijelazu: Voz udario u automobil, poginula žena

U stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20:30 sati na pružnom prijelazu u Topoliku kod Prijedora, poginula...

Danas 2. redovita sjednica OV Busovača, na dnevnom redu Nacrt Proračuna za 2021. godinu

Danas, 5. ožujka 2021. godine, s početkom u 10 sati, u kino dvorani Theatre u Busovači, bit će održana...

Iznosi koji se mogu dobiti po projektu ostali su isti, najniži je pet tisuća kuna, najviši 80 tisuća, jedan prijavitelj može prijaviti najviše dva projekta.

Projekte mogu prijaviti pojedinci i neprofitne organizacije u Hrvatskoj i izvan nje (udruge, zaklade, vjerske zajednice itd.) te socijalno ugroženi pojedinci, siromašni i bolesni pripadnici hrvatskog naroda koji žive izvan Hrvatske, prenosi Hina.

Na financijsku potporu Središnjeg ureda mogu računati projekti koji čuvaju i jačaju hrvatski nacionalni identitet, štite prava i interese hrvatskih zajednica izvan Hrvatske, čuvaju hrvatski jezik, baštinu i kulturno stvaralaštvo, potiču kulturnu, znanstvenu i gospodarsku suradnju tih zajednica s Hrvatskom.

Ured će poduprijet i projekte koji potiču povratak i integraciju Hrvata izvan Hrvatske i njihovih potomaka u društveni i gospodarski život Hrvatske, kao i projekte socijalne, razvojne i humanitarne potpore ugroženim pojedincima i zajednicama Hrvata izvan Hrvatske.

Prijave na Javni poziv mogu se podnositi zaključno do 5. studenoga, a što sve moraju sadržavati i način na koji se podnose detaljno su propisani u Javnom pozivu koji je dostupan na mrežnoj stranici Ureda.

- Advertisement -

Prvi Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Hrvatske, raspisan početkom ove godine, izazvao je veliko zanimanje, na njega je pristiglo čak 585 prijava, no financijsku potporu dobila su 153 projekta, a jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od dvije do šest tisuća kuna,  24 siromašne osobe, uglavnom iz BiH.

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Sutra je Međunarodni dan žena: Cvjećara “Palma” nudi vam bogat izbor svježeg cvijeća i prelijepih aranžmana

Sutra je 8. mart – Međunarodni dan žena... Iako ljubav i zahvalnost treba pokazivati tijekom cijele godine, ovaj dan ima...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo