spot_img
Srijeda, 4 listopada, 2023
spot_img

Za projekt “Plava voda” odobreno 11 milijuna eura

Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i zamjenica direktora za komunalnu infrastrukturu Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Lin O’Grady potpisali su jučer ugovor o zajmu za projekt „Plava voda“ u vrijednosti 11 milijuna eura, prenosi portal Akta.ba.

Ministar Bevanda naglasio je da je ovaj projekt od izuzetnog značaja za oko 250.000 stanovnika općina Travnik, Zenica, Novi Travnik, Vitez i Busovača koji će imati dugoročno i kvalitetnu vodoopskrbu iz izvorišta “Plava voda”.

“Zahvalnost dugujemo i Švedskoj razvojnoj agenciji – SIDA, koja je podržala ovaj projekt s dva i po milijuna eura granta, te Delegaciji EU koja je donirala više od milijun eura za financiranje potrebnih studija, te Vladi Njemačke koja je dala učešće od 70.000 eura za pokretanje ovog projekta”, naglasio je ministar Bevanda.

Dodao je da je ovo povoljan kredit s rokom otplate 15 godina i tri godine grejs-perioda.

“Ovo je ključni projekt za EBRD u Bosni i Hercegovini, a glavni cilj bh. vlasti i EBRD-a je da se poboljšaju komunalne usluge u zemlji. Radi se o projektu velikog obima i nama je drago što smo povećali naš angažman na modernizaciji infrastrukture i usluga u BiH”, rekla je O’Grady.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i načelnici općina, te predstavnici Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona, kao i rukovodstvo poduzeća “Plava voda”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti