Subota, 2 srpnja, 2022

Za opće izbore u BiH prijavila se 91 politička stranka i 17 neovisnih kandidata, pogledajte popis

Pročitajte i ovo

Sukladno Naputku o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine, jučer u 16:00 sati je istekao rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine, koji će se održati u nedjelju, 2. listopada, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U propisanom roku Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine predato je 108 prijava političkih subjekata. Prijavu za ovjeru za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine podnijela je 91 politička stranka i 17 neovisnih kandidata.

Preliminarni pregled podnešenih prijava objavljen je na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, www.izbori.ba. Na ovom linku pogledajte Preliminarni Preliminarni pregled podnešenih prijava političkih stranaka, a na ovom Preliminarni pregled podnešenih prijava neovisnih kandidata

Na osnovu Odluke o uvođenju prekovremenog rada, rada u neradne dane i noćnog rada koju je usvojilo Središnje izborno povjerenstvo BiH, ovaj vikend je radni za sve uposlene u Tajništvu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i pristupilo se vrlo obimnoj i zahtjevnoj provjeri potpisa potpore birača političkim subjektima za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će sukladno propisanim rokovima izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega se stiču uvjeti za podnošenje prijava za ovjeru koalicija ili listi neovisnih kandidata. Odnosno, rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata je od 6. do 14. lipnja 2022. godine do 16:00 sati, priopćeno je iz SIP-a./HMS/

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 14. Kroz godinu – 03. 07. 2022.

1. Danas je 14. nedjelja kroz godinu. Mlada je nedjelja. Mise su redovito. 2. U utorak je pobožnost sv. Anti....
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo