Nedjelja, 25 rujna, 2022

Za ne povjerovati! ‘Sretno’ se udala, a onda je krenuli tući svekar, svekrva i djever

Pročitajte i ovo

U životu Adise Ahmić iz Željeznog Polja kod Žepča se odvijala prava drama. Ona je bila žrtva nasilja u porodici i to kako tvrdi Adisa od strane svekra, svekrve i djevera. Slučaj je prijavila policiji, a nakon toga je istjerana iz kuće, otkriva portal “Avaza”.

– Suprug Muhamed Ahmić me doveo prije pet mjeseci u Željezno Polje, gdje smo živjeli s njegovom porodicom u jednoj kući, ali odvojeno. Vremenom se on okrenuo ovcama, a mene je ostavio samu na spratu. Svekar i svekrva su se na meni pet mjeseci iživljavali, psihički su me zlostavljali, tjerali su me na fizički rad – počela je svoju tužnu ispovijest Adisa Ahmić za portal “Avaza”.

Kako kaže, jednom su htjeli da predstave drugima da ona vara svog supruga s komšijom.

– Kada im to nije uspjelo natjerali su me da šutim i da ne smijem to nikome reći. Zadnji put jučer su me pretukli svekar i svekrva, sudjelovao je i djever Mirsad. Moj suprug nije htio da se odazove ni meni, ni policiji, ni bilo kome drugom. Nije htio da dođe da vidi što je bilo – kazala je Adisa Ahmić za “Avaz”.

Kada je otišla u hitnu nije mogla da kaže što se desilo, iako je bila sva krvava, jer, kako kaže, prijetili su joj pištoljem.

– Kada sam došla kući ponovo me pretukao svekar i izbacio s djetetom od 13 godina iz kuće. Nisu mi dali ni novca, niti išta, nego su samo rekli “Kur**, izađite i ti i tvoje dijete” – rekla je Adisa Ahmić za “Avaz”.

Portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek je potvrdio da je ovaj slučaj prijavljen policiji.

– Danas će i muž od oštećene žene biti saslušan, jer on čuva ovce i ne dolazi često kući. To će imati epilog, hoće li ići prema Tužiteljstvu i Sudu to će ovisiti od utvrđivanja okolnosti pod kojima se te stvari događaju. Nakon uzimanja svih izjava će se znati hoće li se ići u pravcu krivičnog djela ili narušavanja javnog reda i mira.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Slaba zainteresiranost za isplate jednokratnih pomoći radnicima

Аko poslodavci budu u mogućnosti novčano mogu pomoći radnicima, poruka je Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim, na terenu је...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo