Vrijednosti koje Viteška brigada nosi ne smiju pasti u zaborav

Dvorana Općinskog vijeća u zgradi Općine Vitez bila je pretijesna da primi sve one čije je zanimanje privukla javna tribina „Vrijednosti Viteške brigade“ u organizaciji Općinskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Vitez.

O utemeljenju Brigade, ustroju, crtama obrane Viteza i ključnim bitkama govorio je prvi zapovjednik Viteške brigade HVO-a, Mario Čerkez. Čerkez je posebno istaknuo motiviranost hrvatskog naroda da ostane svoj na svome, poštivajući isto pravo pripadnika drugih naroda.

U drugom dijelu tribine o domoljublju, zaboravu i povijesnom kontekstu opstanka hrvatskog identiteta u Lašvanskoj dolini govorio je član Zapovjedništva Viteške brigade i kroničar ratnih zbivanja Zvonimir Čilić. U tome dijelu recitirane su i dvije pjesme koje su sa sobom donijele posebne emocije, uostalom kao i cijela tribina koja je bila u duhu zajedništva i domoljublja.

„Potaknuti nedostatkom formalne edukacije, kriminalizacijom HVO-a i HR Herceg – Bosne, a sa željom da naučimo kako su naši branitelji obranili naše domove 90-ih godina odlučili smo se organizirati ovu javnu tribinu, što se pokazalo kao pun pogodak. Znali smo da će naša vijećnica biti puna, da neki neće moći ući, ali posebna je poruka organizacija ovoga događaja u zgradi Općine Vitez“, kazao je Jakov Križanović, predsjednik OO M HDZ BiH Vitez.

Javnoj tribini „Vrijednosti Viteške brigade“ nazočili su i visoki dužnosnici HDZ-a BiH, među kojima su bili ministrica obrane BiH Marina Pendeš, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH Nikola Lovrinović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH Boris Marjanović, ministrica obrazovanja, kulture, znanosti i sporta u Vladi ŽSB Katica Čerkez, zastupnik u Saboru ŽSB Ivan Sajević, predsjednik OO HDZ BiH Travnik Bojan Domić, kao i brojni predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na tribini je zaključeno kako vrijednosti koje Viteška brigada nosi ne smiju pasti u zaborav, kako se ne smije zaboraviti da je i hrvatski narod očuvao svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, te da ovakve i slične stvari moraju prijeći u praksu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Uzgojio tikvu tešku 55 kg

Klas otkupio 1.100 tona visokokvalitetnih malina