Subota, 24 rujna, 2022

Voz Sarajevo – Zagreb će putovati svega četiri dana

Pročitajte i ovo

Željeznice Federacije BiH svakodnevno rade na razvijanju i otvaranju novih linija. Nakon višegodišnje stagnacije, otvorena je linija do mora, a ponovo se planiraju povezati i sa Zagrebom, za što smatraju da će biti najefikasniji vid putovanja.

“Možemo s ponosom reći da će putovanje vozom od Sarajeva do Zagreba biti najbrže, najudobnije i najefikasnije sredstvo za transport, a put će trajati svega četiri dana. Pored ugodne vožnje u kupeima, putnici će imati priliku uživati u prekrasnom krajoliku nekoliko dana, posjetiti vrhunske metropole poput Doboja, Maglaja i Bosanskog broda, te upoznavati zanimljive ljude na tom putovanju, obzirom da će trajati danima i da s nekim morate progovoriti”, ističe Muharem Lokomotiva, glavni mašinovođa u Željeznicama FBiH.

Linija Sarajevo-Zagreb neće biti puštena u prodaju samo kao vozna karta, već kao turistički aranžman, koji nudi širok spektar aktivnosti pored samog putovanja.

“Kada već imamo tako spore vozove i loše pruge, zašto onda to ne iskoristimo i od toga ne napravimo turizam? Pa ljudi iz zapadnog svijeta dolaze da koriste naše vozove, jer ne mogu da vjeruju da još uvijek postoji nešto tako sporo i zaostalo, pa im bude doživljaj da osjete takvu vožnju. Zato ćemo u sklopu putovanja spojiti put, eko turizam, posjetu gradovima i ugodno društvo, kako bi imali nezaboravno iskustvo putovanja”, dodao je Lokomotiva.

Prva linija će krenuti 7. 9., a prometovat će svakih osam dana iz Sarajeva, obzirom da imaju na raspolaganju samo jedan voz pa treba računati i vrijeme povratka nazad.

Izvor: Satro.info / Tekst je satiričnog karaktera.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Slaba zainteresiranost za isplate jednokratnih pomoći radnicima

Аko poslodavci budu u mogućnosti novčano mogu pomoći radnicima, poruka je Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Međutim, na terenu је...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo