spot_img

Volkswagen počeo sa proizvodnjom električnog golfa 2 za bh. tržište

Trend električnih automobila uveliko je zahvatio našu zemlju. Mnogi se zbog visokih cijena goriva odlučuju na kupovinu upravo električnog automobila. sve ovo jer prepoznao Volkswagen koji se godina unazad pozicionirao kao najvažnije marka automobila u našoj zemlji i počeo sa proizvodnjom električnog modela golfa 2 samo za bh. tržište.

“BiH je nama toliko draga država je u njoj se voze automobili koje smo mi prestali proizvoditi prije dvadeset i više godina. Znamo za slučajeve kada su četiri generacije vozile jedan te isti naš automobil i to nam laska. Odlučili smo nekako nagraditi tu zemlju. Obzirom da je tamo trend električnih automobila u velikom zamahu odlučili smo napraviti električnog golfa 2 samo za bh. tržište. Cijeli projekt je još u fazi razvoja, ali nadamo se prvim isporukama već početka 2024. godina. Znamo koliko građani BiH cijene i vole ovaj naš model i zbog toga smo odabrali baš njega”, rekao je Hans Ratkapa, inženjer u Volkswagen-u.

Građani naše zemlje sa velikim oduševljenjem primili su vijest o proizvodnje električnog Golfa 2.

“Ja sam svog Golfa naslijedio od svog oca koji ga je naslijedio od mog dede. To auto je prešlo toliko kilometara, a skoro je kao nov. Vozim ga sa puno ljubavi, ali sa ovim cijenama goriva i on je počeo puno da troši. Zbog toga sam razmišljao da kupim šta drugo dok se situacije malo ne popravi. Međutim, kako su najavili ovaj Golf 2 samo električni odlučio sam kupiti njega. Koliko sam čuo karoserija i zvuk motora će biti isti što je meni dovoljno”, rekao je Omer Dizel, strastveni vozač Golfa 2.

Prema zadnjim informacija električni model Golfa 2 sa svom opremom i punjačem biti će dostupan već od 30 000 eura u ovlaštenom salonu ili preko OLX-a cijena po dogovoru ili u zamjenu za nešto sa profila uz vašu nadoplatu.

Izvor: Šatro.info / Tekst je satiričnog karaktera.

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti