spot_img
Subota, 2 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Volimo kugle i ukrase, a najviše volimo male šarene kuglice

Uskoro će Božić i Nova Godina. Poslovi se polako privode kraju. Domovi i ulice su nakićene.

Mi Kreševljaci volimo ukrase i kuglice. Posebno male šarene kuglice.
Radi se naravno o elektronskoj igri u kladionicama koja se zove bingo.

U Kreševu se godišnje u kladionice uplati dva miliona konvertibilnih maraka!
Primjera radi, predviđeni Proračun Općine Kreševo za 2023. godinu je nešto veći od 2,5 miliona, što znači da u kladionice dajemo jedan cijeli godišnji Proračun kojim se sufinancira prijevoz djece, udžbenici, rad vrtića, komunalne usluge, putna infrastruktura, uređenje ulica, kapitalni projekti, poljoprivredne subvencije, potpore mladima, stipendije i sve ostalo što je potrebno za funkcioniranje jedne općine.

Proširenje i uređenje Dječjeg vrtića ”Radost” je iznosilo oko 350 tisuća konvertibilnih maraka i za jednu godinu od uplata u kladionice bi mogli realizirati takvih šest projekata.
Nedavno su završena dva dječja igrališta s novim zaštitnim podlogama i certificiranom opremom za djecu. To je iznosilo oko 90 tisuća i za jednu godinu od uplata u kladionice bi mogli izgraditi 23 takva igrališta!

U Kreševu živi približno 4000 stanovnika i živi se u približno 800 domaćinstava, što bi značilo da svako domaćinstvo u Kreševu godišnje prosječno potroši 2500 konvertibilnih maraka na igre na sreću.

Večeras je humanitarni koncert kojim će se našem sugrađaninu pomoći da ode na operaciju koja iznosi 24 tisuće konvertibilnih maraka. Na dva miliona, koliko se godišnje uplati u kladionice u Kreševu, ova cifra izgleda smiješno.
83 (!) ovakve operacije bi se mogle izvesti od uplata od jedne godine.

Tekst je stav autora i ne mora biti točan. Iako je nažalost točan!

Izvor: TL/kresevo.info

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM