Vlada ŽSB: Usvojen Prijedlog zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva

Na sjednici Vlade Srednjobosanske županije koja je održana jučer u Travniku usvojen je Prijedlog zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva.

Podsjetimo, Nacrt zakona usvojen je prošle godine a potom su održane javne rasprave u svim općinama u županiji. Kako je kazao ministar gospodarstva ŽSB Nisvet Hrnjić, to je zakon koji će učiniti ozbiljan iskorak kada je u pitanju poticaj gospodarstva županije.

“Rješenja sadržana u Zakonu o potpori razvoja malog gospodarstva Srednjobosanske županije imaju za cilj da značajno doprinesu razvoju malog gospodarstva, povećanju stope otvaranja novih produktivnih radnih mjesta, povećanju potencijala za privlačenje sredstava iz EU fondova i drugih donatorskih fondova, kao i povećanju učinkovitosti sustava malog gospodarstva. Glavni cilj je stvaranje poslovnog okruženja koje će povoljno uticati na stvaranje novih i razvoj postojećih subjekata malog gospodarstva, te njihovo stabilno i uspješno poslovanje.” – kazao je ministar Nisvet Hrnjić.

Onaj dio gospodarstva koji nije u definiciji ovog zakona, bit će prepoznat u okviru posebnih programa, kazao je ministar. Bitno je naglasiti da je utvrđen dijapazon financijskih sredstava koje će Vlada izdvojiti za poticajna sredstva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

FOTO Planinarski dom na Peskoj skoro završen

NAJAVLJUJEMO U nedjelju 7. memorijalni pohod “Miro Vujica”