spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Vlada ŽSB izdvojila 200 000 KM za zapošljavanje zdravstvenih radnika

Na prijedlog ministra zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽSB Nikole Grubešića, danas je usvojen Zaključak kojim će se osigurati sredstva javnim zdravstvenim ustanovama u Županiji Središnja Bosna za realizaciju cilja zadržavanja visokostručnog kadra zdravstvenog usmjerenja.

Naime, svjedoci smo sve većeg deficita liječničkog kadra koji nakon školovanja odlazi iz Bosne i Hercegovine u potrazi za poslom ili boljim uvjetima rada.

“Riječ je o sufinanciranju i upošljavanju mladog stručnog kadra u prvom redu doktora medicine ali i ostalih deficitarnih zanimanja medicinskog usmjerenja. Vlada je ovim Zaključkom donijela političku odluku da pokuša ili zaustaviti ili amortizirati ovaj problem s kojim se suočava ne samo Bosna i Hercegovina nego i cijela regija, kazao je ministar Grubešić.

Vlada je tako izdvojila iznos od 200 000 KM odnosno 20 000 KM po jednom deficitarnom kadru a sredstva su osigurana u Proračunu ŽSB za 2015. godinu na poziciji Ministarstva zdravstva i socijalne politike s transfera zdravstvenim ustanovama Županije.

“Ova potpora od 20 000 KM bit će namijenjena svakoj ustanovi koja se odluči na prijem doktora medicine koji se nalazi na Zavodu za zapošljavanje, odnosno doktora stomatologije ako je to potrebno ili nekog drugog medicinskog deficitarnog kadra”, dodatno je pojasnio ministar, piše Artinfo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM