Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Uskoro rekonstrukcija ili proširenje Doma zdravlja Busovača?

Vlada ŽSB: Domu zdravlja “Busovača” 265 tisuća KM za nabavku vozila i medicinske opreme

Pročitajte i ovo

Na danas održanoj sjednici Vlada ŽSB usvojila je program utroška sredstava planiranih u proračunu Županije Središnja Bosna za 2022. godinu na poziciji “kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima – za nabavku opreme zdravstvenim ustanovama županije”. Kao dio ovog programa, čiji je vrijednost 5 milijuna KM, izdvojena su značajna sredstva za Dom zdravlja Busovača u ukupnom iznosu od 265 tisuća KM.

Vlada ŽSB će tako Domu zdravlja Busovača financirati nabavku medicinski opremljenog sanitetskog kombija u iznosu od 120 tisuća KM, nove laboratorijske uređaje (Biokemijski analizator, dva hematološka brojača, dva mikroskopa, dvije centrifuge) u vrijednosti od 110 tisuća KM te nabavku opreme za HMP: Defibrilator i 12-kanalni EKG u vrijednosti od 20 tisuća KM.

Ministar Matić: Danas izdvojeno pet milijuna KM za opsežnu obnovu i nabavku opreme zdravstvenim ustanovama

Uskoro rekonstrukcija ili proširenje Doma zdravlja Busovača?

Vlada ŽSB je na danas održanoj sjednici izdvojila i dodatnih 15 tisuća KM Domu zdravlja Busovača, a u svrhu financiranja izrade idejnog rješenja/projekta za proširenje odnosno rekonstrukciju postojeće zgrade Doma zdravlja Busovača te prostore vojarne u Dragi.

Ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić u izjavi za medije istaknula je opredjeljenje Vlade ŽSB za brigu o institucijama u oblasti zdravstva i iznijela podatak da je u posljednje tri godine iz proračuna ŽSB transferirano Domu zdravlja Busovača 316 tisuća KM.

“Domu zdravlja Busovača tijekom protekle tri godine s razine ŽSB smo značajno pomogli u ukupnom iznosu od 316 tisuća KM. Današnje izdvajanje od 250 tisuća KM za nabavku opreme svakako će pomoći uposlenicima u Domu zdravlja Busovača te poboljšati kvalitetu usluge koju ova ustanova pruža. Također, danas smo izdvojili dodatnih 15 tisuća KM za izradu idejnog rješenja odnosno projekta za proširenje ili rekonstrukciju postojeće zgrade Doma zdravlja Busovača ili rekonstrukciju vojarne u Dragi koja bi se možda mogla prenamijeniti u te svrhe. Struka će odraditi svoj posao i reći što bi bilo najbolje, a ostalo je na lokalnoj zajednici i upravi Doma zdravlja Busovača”, naglasila je ministrica Plavčić.

Pokrenuta inicijativa za izgradnju ili rekonstrukciju zgrade PS Busovača i JU Dom zdravlja Busovača

Potpora Domu zdravlja Busovača s viših razina vlasti

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Objavljeni snimci s mjesta stravične nesreće u kojoj je poginula tročlana obitelj

Stravična nesreća u kojoj su kod Mostara u subotu navečer poginuli supružnici i njihov devetogodišnji sin, a teško povrijeđena...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo