spot_img
Utorak, 26 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHVlada ŽSB dala pozitivno mišljenje na Prijedlog strategije prema mladima Županije Središnja...

Vlada ŽSB dala pozitivno mišljenje na Prijedlog strategije prema mladima Županije Središnja Bosna

Vlada Županije Središnja Bosna na danas održanoj 134. sjednici dala je pozitivno mišljenje na Prijedlog strategije prema mladima Županije Središnja Bosna, strategije čiji je predlagač zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto (HDZ BiH), koja je ujedno i predsjednica Radnog tima za izradu spomenute strategije.

Podsjetimo, na sjednici Sabora ŽSB održanoj u studenom 2019. godine usvojen je Nacrt strategije prema mladima ŽSB. Od tog dana pa do srpnja ove godine rađen je konačni prijedlog strategije kojem su prethodile javne rasprave, istraživanja, brojni sastanci, okrugli stolovi, kao i analiza pristiglih primjedbi, prijedloga i mišljenja…

U ŽSB do sada nije kreiran, a ni usvojen niti jedan strateški dokument za mlade te bi ovaj dokument nakon usvajanja u Saboru ŽSB predstavljao prvu Strategiju za mlade ŽSB.

Strategija za mlade ŽSB usklađena je sa Strategijom razvoja ŽSB, kao i s aktivnostima viših razina vlasti i institucija nadležnih za ključne oblasti života mladih na području ŽSB. Strategija sadrži konkretne mjere iz nekoliko oblasti – obrazovanje, znanost, zapošljavanje, poduzetništvo, socijalna skrb, zdravstvena zaštita, kultura, sport, aktivizam i sigurnost.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti