spot_img
Četvrtak, 7 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Vlada smjestila nova imena u nadzorne odbore

Vlada Federacije BiH danas je donijela više odluka o usvajanju akata potrebnih za provođenje procedura utvrđivanja prijedloga kandidata za članove Državne (DERK) i Federalnog regulatornog povjerenstva za električnu energiju (FERK).

Tako su donesene odluke o raspisivanju javnog natječaja za izbor i nominiranje jednog kandidata za člana DERK-a iz Federacije BiH, zatim o utvrđivanju kriterija za izbor, te je imenovana Povjerenstava za izbor i nominiranje jednog kandidata za člana DERK-a iz Federacije BiH.

Iste odluke donesene su i kad je riječ o utvrđivanju prijedloga još jednog kandidata iz Federacije BiH za člana Državnog regulatornog povjerenstva za električnu energuju.

Vlada je donijela i akte potrebne za provođenje procedura utvrđivanja prijedloga kandidata za člana Regulatornog povjerenstva za energiju u Federaciji BiH (FERK) iz reda bošnjačkog i iz reda srpskog naroda. U oba slučaja usvojene su odluke o raspisivanju javnog natječaja za utvrđivanje prijedloga za ove kandidate, te odluke o kriterijima za utvrđivanje prijedloga kandidata i imenovane povjerenstva za utvrđivanje prijedloga kandidata za člana FERK-a.

Zadatak danas imenovanih povjerenstava je da, odmah po zatvaranju javnog oglasa, razmotre sve prijave podnesene na javni natječaj, sačine listu sa užim izborom kandidata koji ispunjavaju kriterije za imenovanje, po potrebi prikupe dodatne informacije o kandidatima, obave intervju sa kandidatima i nakon toga Vladi FederacijeBiH predlože rang-listu s najboljim kandidatima na dalje razmatranje.

Vlada Federacije donijela je danas Odluku o davanju prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo prije isteka mandata zbog gubitka povjerenja.

Istovremeno, Vlada je dala prethodnu suglasnost da za vršitelje dužnosti članova Nadzornog odbora ovog preduzeća na razdoblje do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure od dana stupanja na snagu odluke Skupštine o imenovanju članova Nadzornog odbora, budu imenovani Jadranko Stojkić, Ševkija Botonjić, Dalfina Bošnjak, Suad Hasanović i Marijan Živković.

Danas je usvojena odluka o davanju prethodne suglasnosti Nadzornom odboru JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo za razrješenje dužnosti članova Uprave društva, direktora i izvršnih direktora, te dana suglasnost za imenovanje vršitelja dužnosti direktora, i izvršnih direktora ovog gospodarskog društva do okončanja natječajne procedure, a najduže na razdoblje do šest mjeseci.

Suglasnost je data da za v.d. direktora bude imenovan Ljubo Pravdić, za v.d. izvršnog direktora za ekonomske i pravne poslove Bekir Isaković i za v.d. izvršnog direktora za tehničke poslove Dedo Pjanić.

Federalna vlada dala je i prethodnu suglasnost za razrješenje dužnosti članova NO JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, zbog isteka mandata. Za privremeno imenovanje vršitelja dužnosti članova NO na razdoblje do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure, počevši od dana stupanja na snagu odluke Skupštine o imenovanju dana je prethodna suglasnost za Adila Špiljaka, Žarka Pušića, Edina Šišića, Amira Karića, Abdulsameda Đozića i Hasana Bajraktarevića.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM