Vlada SBŽ-a izdvojila 815.423 maraka za nabavku udžbenika

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) donijela je na sjednici u četvrtak Odluku o izdvajanju 815.423 maraka sa stavke “Tekući transferi pojedincima za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola”.

Ovom odlukom se, kako je rečeno, utvrđuje utrošak sredstava planiranih proračunom za 2020. godinu.

– Ovo je bio zadnji korak. Procedura traje duže i ona počinje tako da Vlada donosi odluku na početku svake nabave. Zadnja je odluka o izdvajanju sredstava. To znači da je procedura sva završena, da su udžbenici isporučeni i da je dokumentacija završena da se može plaćati nakladnicima – kazao je novinarima ministar obrazovanja SBŽ-a Bojan Domić.

Na upit postoji li mogućnost da neki učenici nisu dobili udžbenike, Domić je kazao da je to moguće, ali u onim školama koje ih nisu podijelile.

– Pošto su djeca bila na raspustu moguće je da se škole nisu organizirale da ih podijele. No, mislim da su svi udžbenici u školama, odnosno da ih je netko preuzeo – dodao je.

Vlada SBŽ-a na današnjoj sjednici je, među ostalim, usvojila odluku o raspodjeli medicinske i zaštitne opreme, koju je zdravstvenim ustanovama donirala Njemačka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Jedini stanovnik sela u BiH: Živim kao vuk samotnjak, to nema cijenu

Sivi kitovi izumiru u Pacifiku zbog gladi