Ponedjeljak, 25 svibnja, 2020

Vlada SBK usvojila izvještaje o radu ministarstava, uprava, upravnih organizacija, službi i ureda

Pročitajte i ovo

Meteoalarm upaljen za cijelu BiH

Žuti  meteoalarm upaljen je za danas za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine zbog obilnih oborina i grmljavine. Prema najavama Federalnog...

Mostar: Uhićen Youtuber sa sjekirom, prijetio kardinalu Puljiću

''Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njom se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz odgovarajuće...

Bajram namaz u Busovači (FOTO)

Svim čitateljima islamske vjeroispovijesti redakcija portala grad-busovaca.com upućuje čestitku povodom završetka Ramazana i obilježavanja Bajrama, sa željama za proslavu...
Vlada SBK je održala danas u Travniku svoju 109.sjednicu. Donosimo kompletan izvještaj s današnje sjednice:

Vlada SBK je usvojila zapisnik sa 108. sjednice.

Usvojeni su Izvještaji o radu ministarstava, uprava, upravnih organizacija, službi i ureda za 2018. godinu i Izvještaj o radu Agencije za privatizaciju za 2018. godinu.

Na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Vlada SBK je donijela sljedeće odluke:
– Odluka o davanju suglasnosti nižoj potrošačkoj jedinici OŠ „Turbe“ Turbe za provođenje odgovarajuće procedure javne nabavke – nabavka i ugradnja novog kotla na čvrsto gorivo, te izmjena postojećeg kotla, procijenjena vrijednost nabavke iznosi 24.400,00 KM.
– Odluka o davanju suglasnosti nižoj potrošačkoj jedinici OŠ „Dolac“ Travnik za provođenje odgovarajuće procedure javne nabavke – nabavka i ugradnja novog kotla na čvrsto gorivo, te izmjena postojećeg kotla, procijenjena vrijednost nabavke iznosi 25.000,00 KM.

Vlada SBK je dala sljedeće suglasnosti:
– Saglasnost na prijedlog Programa utroška sredstava drugim nivoima vlasti za 2019. godinu. Ovim Programom utvrđuje se utrošak sredstava utvrđenih u Budžetu Srednjobosanskog kantona za 2019. godinu, na poziciji Tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima u iznosu od 30.000,00 KM,
– Suglasnost na prijedlog Program utroška sredstava neprofitnim organizacijama za 2019. godinu. Ovim Programom utvrđuje se utrošak sredstava utvrđenih u Budžetu Srednjobosanskog kantona za 2019. godinu, na poziciji Tekući transferi neprofitnim organizacijama od kulturnog, vjerskog i društvenog značaja u iznosu od 90.000,00 KM.
– Suglasnost na prijedlog Programa utroška sredstava pojedincima za 2019. godinu. Ovim Programom utvrđuje se utrošak sredstava utvrđenih u Budžetu Srednjobosanskog kantona za 2019. godinu, na poziciji Transfer sredstava pojedincima u iznosu od 90.000.00 KM, na ime pomoći građanima Srednjobosanskog kantona.
– Suglasnost na prijedlog Programa raspodjele sredstava iz Budžeta SBK za 2019. godinu parlamentarnim političkim strankama.

Na prijedlog Ureda za javne nabavke za korisnike Budžeta Srednjobosanskog kantona, Vlada SBK je donijela Zaključak kojim se korisnicima Budžeta SBK, koji nemaju identifikacijski porezni broj (ID broj) broj dobiven od strane Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine, nego se vode pod identifikacijskim brojem Vlade Srednjobosanskog kantona daje se ovlaštenje za provođenje postupaka svojih Specifičnih javnih nabava, donošenje dokumenata kao i za sklapanje ugovora/okvirnih sporazuma u istim, a sve po proceduri propisanoj Uredbom o osnivanju Ureda za javne nabave za potrebe korisnika Budžeta SBK i drugim propisima i aktima donesenim temeljem navedene Uredbe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je predložilo, a Vlada SBK usvojila Izvještaj kantonalnog inspektora za matične knjige s pregledom obavljenih nadzora i opisom stanja koji je zatečeno u pojedinim Matičnim uredima i prijedlogom mjera i aktivnosti za 2019. godinu.

Usvojeni su Izvještaji o radu inspekcija u sastavu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (Godišnji Izvještaj).

Na prijedlog Tima za sprječavanje korupcije, Vlada SBK je usvojila Izvještaj o realizaciji Akcionog plana za borbu protiv korupcije Vlade Srednjobosanskog kantona za period maj 2018 – decembar 2018. godina.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada SBK dala suglasnost na Plan nabavki roba, usluga i radova u 2019. godini za navedeno ministarstvo i Kantonalnu upravu za šumarstvo.

Vlada SBK je na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta donijela sljedeće odluke:
– Odluka o davanju suglasnosti za raspisivanje natječaja za popunu upražnjenih radnih mjesta za osnovne i srednje škole, za školsku 2018/ 2019. godinu.
– Odluka o izdvajanju sredstava sa stavke tekuće rezerve Budžeta SBK, odlukom se izdvaja iznos od 1.500,00 KM za OŠ „Edhem Mulabdić“ Opara Novi Travnik, za organizaciju i doček 70 predstavnika LOT tima iz Republike Turske uz pomoć kojih je realiziran projekt opremanja suvremene multimedijalne učionice.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlada SBK je donijela sljedeće odluke:
– Odluka o izdvajanju sredstava za nabavku stalnih sredstava u obliku prava, odlukom se izdvajaju sredstva u iznosu od 579.150,00 KM, s uračunatim PDV-om, za uspostavu integriranog zdravstvenog informacijskog sistema primarne zdravstvene zaštite u Srednjobosanskom kantonu. Sredstva iz ove odluke uplatit će se na račun kompanije „CUPSIS“ d.o.o. Brčko – predstavnik grupe ponuđača.
– Odluka o izdvajanju sredstava za nabavku stalnih sredstava u obliku prava, odlukom se izdvajaju sredstva u iznosu od 585.000,00 KM, s uračunatim PDV-om, za uspostavu centralnog laboratorijskog informacijskog sistema u Srednjobosanskom kantonu. Sredstva iz ove odluke uplatit će se na račun kompanije „Wizard Health“ d.o.o. Mostar.
– Odluka o izdvajanju sredstava za nabavku stalnih sredstava u obliku prava, odlukom se izdvajaju sredstva u iznosu od 250.000,92 KM, s uračunatim PDV-om, za uspostavu RIS i PACS sistema u Srednjobosanskom kantonu. Sredstva iz ove odluke uplatit će se na račun kompanije „Medit“ d.o.o. Sarajevo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Spavate pokriveni čak i kada su vruće noći? Evo zašto

Vjerojatno ste primijetili da nakon okretanja i namještanja cijelu noć, jedina stvar koja vam pomaže kod lakšeg spavanja je...

Pedesetmetarska krunica u zahvalu Gospi u Međugorju

U petak 22. svibnja 2020. oni koji su se s namjerom ili slučajno zatekli u Međugorju i Mostaru mogli su uživati u nesvakidašnjim prizorima. Naime,...

Izvoz hrane iz BiH raste tijekom pandemije

Bosanskohercegovački izvoz hrane porastao je tijekom pandemije i jedna je rijetkih djelatnosti koje bilježe pozitivnu bilancu tijekom krize, izvještava Indikator.ba. Bosna i Hercegovina je za...

Kardinal Puljić predmolio online krunicu “Hrvata svega svijeta”

U subotu 23. svibnja održala se već osma po redu online molitvena inicijativa krunica "Hrvata svega svijeta" koju je predmolio vrhbosanski nadbiskup metropolit i...

Bajram namaz u Busovači (FOTO)

Svim čitateljima islamske vjeroispovijesti redakcija portala grad-busovaca.com upućuje čestitku povodom završetka Ramazana i obilježavanja Bajrama, sa željama za proslavu ovog velikog praznika u krugu...
- Marketing -

Pročitajte i ovo