spot_img
Nedjelja, 24 rujna, 2023
spot_img
NaslovnicaBIHVlada RH donira milijun eura za obnovu KŠC-a u Travniku

Vlada RH donira milijun eura za obnovu KŠC-a u Travniku

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas potpisao je s nadbiskupom vrhbosanskim mons. Tomom Vukšićem i ravnateljem Katoličkog školskog centra u Travniku don Željkom Marićem donaciju za obnovu zgrade KŠC-a Petar Barbarić u Travniku.

Za prvu fazu Vlada RH izdvojit će 350.000 eura, dok će ukupno za obnovu koja će koštati oko sedam milijuna eura, Vlada RH izdvojiti nešto više od milijun eura, prenosi Fena.

Drago mi je što je Vlada RH prepoznala važnost ovog centra i nedavno je na sjednici Vlade obnova Centra stavljena u red strateških važnih projekata za Hrvate u BiH. Bit ćemo tu i ukazivati ne samo na važnost ovog centra i važnost obrazovanja, nego i na važnost Katoličke crkve u cjelokupnom životu BiH. Bit ćemo kao i dosad partner u svemu onome što unaprjeđuje položaj Hrvata, rekao je Milas.

Marić je kazao kako je put do povratka zgrade bio težak.

Put je bio iznimno težak, ali ja bih rekao iznimno smo ponosni što smo došli do ove točke. Jako smo se napatili dok smo dobili ono što je naše, ali nismo odustali od naše misije, kazao je Marić.

Nadbiskup Vukšić naglasio je kako je obrazovanje važan dio poslanja Crkve.

Obrazovanje je jedna od važnih zadaća Crkve u BiH. U prošlom režimu ljudi su zaboravili da je i obrazovanje poslanje Crkve, rekao je mons. Vukšić.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti