Nedjelja, 14 kolovoza, 2022

Vlada FBiH usvojila preporuke Kriznog stožera, mjere ublažene

Pročitajte i ovo

Vlada Federacije BiH usvojila je danas preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koji je predložio nastavak postepenog ublažavanja mjera, a između ostalog i povratak navijača na tribine, piše Klix.ba.

Nova odluka dopušta da broj ljudi koji se mogu okupljati u zatvorenom prostoru poveća na 50, a na otvorenom na 100 osoba.

Također je moguće i organiziranje većih skupova uz posebno definirane uvjete: posjedovanje negativnog antigenskog ili PCR testa ne starijeg od 48 sati; potvrda o preboljenom Covid-19 ne starija od 6 mjeseci; ili potvrda o završenom cijepljenju.

Prilikom ulaska i izlaska sa stadiona obavezno je poštivanje epidemioloških mjera (nošenje maski i držanje distance), za što su zaduženi COVID redari.

Dozvoljeno je održavanje kongresa, konferencija i drugih edukativnih skupova, kojima bi moglo nazočiti do 100 osoba, a ukoliko skup ima više od 100 osoba potrebno je da sudionici imaju: negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati; ili potvrdu o preboljenom COVID-19 ne stariju od 6 mjeseci; ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Županijskim ministarstvima zdravstva bit će upućena naredba da rade procjenu rizika i donose mjere u skladu s epidemiološkom situacijom.

Bit će upućena i naredba kantonalnim kriznim stožerima da definiraju način rada i radno vrijeme ugostiteljskih objekata u skladu s analizom rizika i epidemiološkom situacijom. Nove mjere donesene su na razdoblje od 14 dana.

Podatci Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH pokazuju da je sedmodnevna incidenca na razini Federacije 14,5 slučajeva na 100.000 stanovnika.

 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
IZVOR:notra.ba

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

ŽUPNE OBAVIJESTI 20. Kroz godinu – 14. 08. 2022.

1. Danas je 20. nedjelja kroz godinu. Mise su redovito uz misu u Putišu za pale branitelje u 14:00...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo