Četvrtak, 26 svibnja, 2022

Vlada FBiH predložila građanima da pređu na pola potrošačke korpe

Pročitajte i ovo

Mjesečna potrošačka korpa je za svega nekoliko dana skočila za oko 200 KM. Građani koji svakako jedva sastavljaju kraj s krajem ogorčeni su zbog ovog poteza, a Vlada Federacije BiH je odlučila da im izađe u susret i pruži konkretna rješenja.

“I mi kao i građani živimo u istoj zemlji i kupujemo iste stvari, tako da nema potrebe da bilo ko misli da nas ne dotiče porast cijena. Želim da razjasnim jednu stvar, a to je da mi kao vlada zaista želimo pomoći u ovom teškom trenutku. Zbog trenutne krize i praznog budžeta nismo u mogućnosti da pružamo finansijsku pomoć, ali svakako da smo tu da građanima damo konkretne savjete kako da prebrode ovaj period”, rekao je premijer Vlade FBiH, Fadil Novalić.

Novalić naglašava da je Vlada otvorila besplatni kontakt telefon, gdje će građani moći da potraže profesionalne savjetodavne usluge 24 sata dnevno.

“Naš prvi korak je da posavjetujemo građane da sa pune potrošačke korpe pređu na pola, a naši stručnjaci će im pomoći u tome. Dakle zašto kupovati bespotrebne namirnice i veće količine, kada se sa tako malo mogu napraviti čuda. Svi kukaju da je kilogram piletine skoro 14 maraka, ali zašto kupiti kilogram? Kupite fino 150, 200 grama izrežite na male zalogaje, dodajte malo povrća i imate super vok. Ne znam što da se razbacujemo kada nema potrebe”, dodao je Novalić.

Pored smanjenja količina namirnica, savjetnici će također upućivati građane šta je potrebno da imaju u frižideru a šta ne, kako bi se mogli riješiti bespotrebnih namirnica i sačuvati koji dinar.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera preuzet s portala SATRO INFO.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Maturanti pozirali s ustaškim pozdravom, profesorica ponosno objavila sliku

Profesorica hrvatskog jezika u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slavonskom brodu, na svom je Facebook profilu objavila fotografiju maturanata te škole...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo