Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Vlada FBiH kritizirala svjetske sile zbog malog broja donacija za BiH

Pročitajte i ovo

Vlada FBiH na današnjoj press konferenciji žestoko je kritizirala svjetske sile. Premijer Vlade FBiH Fadil Novalić poručio je da donacija za BiH ima sve manje te da je situacija jako teška.

Podsjetimo, nakon velikog vala donacija koje su pristigle u BiH i od kojih nije napravljeno skoro ništa, u zadnjih nekoliko dana nije došla ni jedna donacija u BiH.

“Ogorčen smo ovakvim ponašanjem svjetskih sila. Stvarno nema smisla već pet dana ništa, nijedna donacija. Kako oni misle da mi preživimo? Kao što znate meni se sudi trenutno pa ne mogu ja sad i odbranu pripremati i raditi na nabavci vakcina. Ovom prilikom želim najaviti i određene sankcije za svjetske sile koje i pored ovog upozorenja ne doniraju nešto BiH u narednim danima”, rekao je Novalić,.

Kako je svima poznato mi u državi imamo svjetsku prvakinju i dobitnicu mnogih nagrada na polju moljenja za donacije ministricu Biseru Turković. Pitali smo je o njenom mišljenju zašto su prestale donacije u BiH.

“Pa ja to je jednostavno. Ja ne mogu sve sama. Prošli mjesec nisam posjetila ni jednu zemlju kako bih mogla moliti za donacije. Mislim da su sankcije potpuno opravdane i da bi recimo zabrana izvoza proizvoda u BiH nanijela veliku ekonomsku štetu svakoj zemlji na svijetu. Ovom prilikom želim pozvati sve zainteresirane koji žele upisati moj online kurs “kako moliti donacije” da se jave. Iz vlade FBiH su mi obećali kako će zaposliti sve koji završe kurs kako bi mi pomogli”, izjavila je Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova BiH.

Napomena: Tekst je satričnog karaktera – šala, preuzet je s portala SATRO.INFO . 

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Busovača: Umrla Jela (Jozo) Krišto

Jela (Jozo) Krišto umrla je dana 16. siječnja 2022. godine u svojoj 81. godini života. Misa zadušnica i obred ukopa...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo