Utorak, 5 srpnja, 2022

Vlada FBiH dala prijedlog da gorivo odmah poskupi na 5 KM po litri

Pročitajte i ovo

Građani skoro pa svakodnevno svjedoče novim poskupljenjima goriva u našoj zemlji. Zbog cijele situacije sa invazijom Rusije na Ukrajinu i sankcija Rusiji najavljeno je da će gorivo još malo poskupiti. Ova vijest naišla je na veliko negodovanje građana. Međutim Vlada FbiH našla je rješenje i za ovaj problem.

“Vidim da građani nešto negoduju iako imaju sasvim solidne živote. Moram priznati da su se građani malo razmazili u zadnje vrijeme. Evo gorivo poskupi manje od dvije marke po litri za godinu dana, a oni odmah dignu toliku frku da niko ne može vjerovati. Mi smo mislili da cijene goriva odmah podignemo na 5 KM i tako ne bi bili primorani da poskupljuje svakodnevno što građanima smeta, nego bi e ova cijena održaja nekih mjesec dana kad bi opet morali da je korigujemo”, rekao je Fadil Novalić, premijer FBiH.

Međutim, ekonomski analitičari smatraju da ovo nikako nije dobra ideja i da je cijena od 5 KM po litri neodrživ za naše tržište.

“Mislimo da je cijene od 5 KM u u ovom trenutku za naše tržište premala. Ako Vlada FBiH postavi cijenu od 5 KM morali bi je već nakon nekoliko sedmice korigirati i to bi opet izazvalo nezadovoljstvo kod građana. Mislimo da bi realna i održiva cijene bila 15 KM po litri. Našom računicom došli smo do zaključka da se ova cijena ne bi mijenjala sigurno 4 do 5 mjeseci. Ovako bi građani znali na čemu su i ne bi bili iznenađeni svakodnevnim poskupljenjima”, rekao je Vahid Količnik, ekonom iz Zavidovića.

NAPOMENA: Tekst je satričnog karaktera, preuzet je s portala SATRO INFO.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

MALI OGLAS Prodaje se stambeno-poslovni objekat u Busovači

Na dionici magistralnog puta M5 Busovača - Kiseljak prodaje se nekretnina u vrijednotsi od 15.000,00 KM. Objekat se nalazi...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo