Vitežanin Senna M dobio nagradu Emmy za postignuća u inženjerstvu, znanosti i tehnologiji

Dance ikona ’90-ih, Senad Galijašević poznatiji kao Senna M, dobio je nagradu Emmy za postignuća u inženjerstvu, znanosti i tehnologiji u saradnji sa Stypeom, piše Muzika.hr.

Postignućem se pohvalio na društvenim mrežama.

Senna M godinama se bavio muzikom te je bio zvijezda dance scene, a sada izrađuje kranove i tehnologiju za kamere koje kupuje i NASA. Jedna od takvih kamera koristila se i na snimanju serije Igra prijestolja.

Osim toga proizvodi i drugu filmsku i televizijsku opremu koja je korištena u seriji Vikinzi, filmovima Ratovi zvijezda, Smrt na Nilu i mnogim drugima. Ranije je otkrio da su jedini zaposlenici njegove tvrtke Senna Innovation Factory njegova supruga i on, a samo nekoliko radionica u svijetu još proizvodi opremu po njegovim nacrtima. Njegovi proizvodi uspješno se prodaju u Kazahstanu, Moskvi, Dubaiju, Manchesteru, Tokiju i Las Vegasu.

– Krenuo sam iz nekog inata. Tu mora biti neka magija, tu mora postojati neka sugestivnost i moraš vjerovati u to i malo po malo je došlo do stvarno velikih projekata. Momentalno se snima sedam-osam holivudskih filmova, dva u Africi, u Njemačkoj, gdje koriste moju rasvjetu, rekao je intervjuu za RTL Direkt.

Od karijere muzičara odustao je jer se zasitio medija i zadimljenih diskoteka, a dodao je i da njegova djeca ni ne znaju da se bavio muzikom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Bivši reis Cerić posjetio Kinu: Podržao kinesku borbu protiv terorizma koja se odnosi na ugnjetavanje Ujgura

Vozač kamiona krenuo od Kupresa prema Blagaju, pa zaglavio u snijegu (VIDEO)