Srijeda, 20 siječnja, 2021

Vitez: Održana komemoracija za Peru Gudelja

Pročitajte i ovo

Detalji uhićenja ubojice iz Zenice: Pokušao napraviti skrovište, pronađeni novac i nož

Dok se čeka privođenje osumnjičenog ubojice iz Zenice Canera Taylana, Klix.ba objavljuje detalje akcije uhićenja u mjestu Raško Polje...

VIDEO| Na Bjelašnici se posjetitelji “zagrijavaju” uz kolo

Veselo je danas bilo na Bjelašnici unatoč velikim minusima. Od otvaranja zimske turističke sezone olimpijska ljepotica prepuna je posjetitelja...

Mostar: Posječeno 30ak stabala lipe zbog širine prometnice

U Ulici Ante Starčevića u Mostaru ispilan je drvored od tridesetak stabala – većinom lipa. Pilanjem istih navedena ulica ostala...
Danas je u Vitezu održana komemoracija za Peru Gudelja, gospodarstvenika, osnivača i suvlasnika poduzeća FIS d.o.o. Vitez.

U oproštajnom govoru, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izrazio je sućut obitelji, prijateljima, uposlenicima poduzeća, svim ožalošćenima.

“Bol koju osjećate želim podijeliti s vama, kao i svi ovdje nazočni, kao i stanovnici općine Vitez, Županije Središnja Bosna, Federacije BiH i cijele BiH. Nadamo se, kada podijelimo bol da će ona biti manja u trenutku kada je vrijeme života našeg Pere stalo. Danas je utihnuo FIS i sve note na Perinoj harmonici s kojom nas je uveseljavao mnogo puta, a koja mu je liječila sve rane i sve tajne znala. Uvijek kada smrt dotakne nam bliske osobe, zastanemo prisjećajući se svih zajedničkih trenutaka, razgovora i svaki put nam žao što nismo više razgovarali, jer kroz razgovor otkrivamo bogatstvo čovjeka svakog od nas. Često samo nam nedostaje strpljiv dijalog, pun povjerenja i razumijevanja, u obitelji i u zajednici kako bi se bolje razumjeli i prenosili vrijednosti vlastitog znanja i prihvaćali sve ono dobro u drugima.

Sjećam se kako je Pero govorio: „Za godinu dana zaposlit ću još tisuću radnika“, zvučalo je nevjerojatno. Ili kada je sjedio u mom uredu i predložio da, ako nisam puno žedan da ne otvaramo dvije boce vode, nego da podijelimo jednu. Na malim stvarima se vide velika načela koja su nosila našeg Peru u stvaranje radnih mjesta i poduzeća što je ostavilo neizbrisiv trag.

Najčešće, zbog ljudske slabosti, u drugima se traže mane, nesavršenosti i onda se govori samo o njima, bez obzira što su zanemarive u odnosu na vrline i doprinos zajednici. Svi smo mi izloženi tome, te vrijedi narodna poslovica: „Teško se za života postaje svecem“.

Pero je u svom životu napravio mnogo i dok god je mogao, pravio je planove, radio i doprinosio cijeloj zajednici u BiH. Iza njega ostaju njegova velika djela, FIS i pjesma, to su spomenici koji će nas podsjećati na velikog čovjeka s kojim se danas fizički rastajemo. Rastajemo se i od zajednički provedenih trenutaka umjesto kojih nastaje praznina koju ne mogu ispuniti riječi utjehe. Naš, ljudski susret sa smrću susret je s nepoznatim, mističnim i samo nam naša vjera daje odgovore. Naslućujemo koliko je kratak naš život  u odnosu na vječnost postojanja i da je utjeha jedino Božja nagrada i Božja pravda.

Ljudski je da smo danas tužni i da tugujemo. Neka nam dragi Bog podari utjehu, a pokojnom Peri pokoj vječni. A Pera nam je pjevao: „Kada ne bude mene, sjetite se moga lika, u sjećanju neka žive Pera i harmonika“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Najčitanije zadnjih 7 dana

- Marketing -

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

TRAŽI SE PAS: Izgubljen pas imena Dona

Traži se izgubljeni pas. Odaziva se na ime Dona.  Ako ste je vidjeli ili imate bilo kakvu informaciju, javite na...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo