Više od 60 000 KM namijenjeno za nove nasade malina

Vlada Srednjobosanskog kantona na jučerašnjoj sjednici u Travniku usvojila je Nacrt strategije razvoja SBK-a za razdoblje 2016.-2020. godinu, koji je uputila u skupštinsku proceduru, priopćili su iz Vlade SBK-a.

Vlada SBK-a na sjednici između ostalog usvojila je odluku o izdvajanju sredstava za poticaje u poljoprivredi za tekuću godinu. Odlukom je predviđeno izdvajanje više od 200 000 KM za animalnu proizvodnju, odnosno stimulaciju farmskog uzgoja krava i pčelarstvo. Za poticaje u poljoprivredi u oblasti biljne proizvodnje bit će isplaćeno više od 90 000 KM, a najveći dio, više od 60 000 KM namijenjen je za nove nasade malina.

Za nove nasade jagodičastog voća odlukom se izdvaja 15 000 KM, a za projekt čišćenja korita rijeke Grlonice izdvojeno je 7 200 KM.

Vlada je usvojila i Odluku o izdvajanju sredstava Proračuna SBK-a za 2015. godinu, za JU dom zdravlja Gornji Vakuf/ Uskoplje, kojom se izdvaja iznos od 15 000 KM na ime sufinanciranja nabavke sanitetskog vozila te Odluku o izdvajanju sredstava Proračuna SBK-a za 2015. godinu, za JU dom zdravlja Travnik, kojom se izdvaja iznos od 10 000 KM na ime sufinanciranja adaptacije i opremanja prostora područne ambulante Dolac na Lašvi, piše Drukčiji radio.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

”Mislim da bismo u EU mogli ući za desetak godina”

Haloterapija u turističkom kompleksu „Čardaci“