Utorak, 5 srpnja, 2022

Više od 60 000 KM namijenjeno za nove nasade malina

Pročitajte i ovo

Vlada Srednjobosanskog kantona na jučerašnjoj sjednici u Travniku usvojila je Nacrt strategije razvoja SBK-a za razdoblje 2016.-2020. godinu, koji je uputila u skupštinsku proceduru, priopćili su iz Vlade SBK-a.

Vlada SBK-a na sjednici između ostalog usvojila je odluku o izdvajanju sredstava za poticaje u poljoprivredi za tekuću godinu. Odlukom je predviđeno izdvajanje više od 200 000 KM za animalnu proizvodnju, odnosno stimulaciju farmskog uzgoja krava i pčelarstvo. Za poticaje u poljoprivredi u oblasti biljne proizvodnje bit će isplaćeno više od 90 000 KM, a najveći dio, više od 60 000 KM namijenjen je za nove nasade malina.

Za nove nasade jagodičastog voća odlukom se izdvaja 15 000 KM, a za projekt čišćenja korita rijeke Grlonice izdvojeno je 7 200 KM.

Vlada je usvojila i Odluku o izdvajanju sredstava Proračuna SBK-a za 2015. godinu, za JU dom zdravlja Gornji Vakuf/ Uskoplje, kojom se izdvaja iznos od 15 000 KM na ime sufinanciranja nabavke sanitetskog vozila te Odluku o izdvajanju sredstava Proračuna SBK-a za 2015. godinu, za JU dom zdravlja Travnik, kojom se izdvaja iznos od 10 000 KM na ime sufinanciranja adaptacije i opremanja prostora područne ambulante Dolac na Lašvi, piše Drukčiji radio.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

U Busovači završeno snimanje filma “Amanet”: Komedija o tradiciji, ljudima na selu i prijateljstvu

Sa 60. scenom koju je danas udario načelnik Asim Mekić, u mjestu Jelinak kod Busovače, završeno je snimanje filma...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo