Četvrtak, 30 lipnja, 2022

Vijeće ministara ipak nije odobrilo financijska sredstva za izbore, slijedi neizvjesnost

Pročitajte i ovo

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas ipak nije donijelo odluku o odobravanju sredstava za listopadske izbore. Iznos koji je potreban je 12,5 milijuna, koji CIK traži iz proračunske rezerve.

Za organizaciju ovogodišnjih izbora potrebno je 12,5 milijuna KM, a novac je CIK-u potreban što prije kako bi se moglo krenuti s realizacijom organizacije.

Točka dnevnog reda na izvanrednoj telefonskoj sjednici je ipak odbačena jer ministri HDZ-a nisu bili za, smatrajući da se radi o nezakonitom postupku.

Za izdvajanje novca su glasali SDA, SNSD i DF.

Podsjetimo, ministri su na zahtjev SIP-a BiH glasali o Prijedlogu odluke o odobravanju raspodjele i korištenju dijela prenesenih sredstava akumuliranog viška prihoda iz prethodnih godina na ime rashoda programa posebne namjene u 2022. godini.

SIP je početkom maja raspisao Opće izbore u BiH koji bi se trebali održati u listopadu po neustavnom i diskriminatornom zakonu, međutim Vijeće ministara nije donijelo proračun za tekuću godinu, pa samim tim nisu osigurana sredstava.

U skladu sa Izbornim zakonom državne institucije moraju osigurati sredstva u roku od 15 dana od dana donošenja odluke SIP BiH o raspisivanju izbora. To ipak neće biti slučaj i slijedi neizvjestan period.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

USVOJEN REBALANS PRORAČUNA ŽSB Povećanje od 34 milijuna KM

Danas je u Travniku održana 28. sjednica Sabora ŽSB. Zastupnici su raspravljali ukupno o devet točaka dnevnog reda, od...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo