spot_img
Srijeda, 6 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

Vijeće ministara BiH danas o informaciji o upravljanju migrantskom krizom

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nastavit će danas ranije započetu sjednicu, nakon čijeg završetka će početi i nova redovita sjednica na kojoj bi trebala biti razmatrana Informacija o provedbi Plana mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH zaključno sa 30. lipnjom 2023. godine.

Pred ministrima bi se trebao naći i Izvješće o dosadašnjim aktivnostima u vezi s razgraničenjem između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, kao i Izvješće o radu Državnog povjerenstva za granicu BiH za period srpanj – prosinac 2022. godine.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta odluke o ratifikaciji Sporazuma o financiranju Programa aktivnosti prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora za period 2021. – 2027. godina između Europske unije, koju predstavlja Europska komisija, i BiH, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, i Vlade Crne Gore, koju predstavlja Ured za europske integracije.

Na dnevnom redu bi se, između ostalog, trebao naći i Prijedlog Srednjoročnog programa rada Vijeća ministara BiH 2024 – 2026. godina, kao i Dokument Bosna i Hercegovina Ekonomski trendovi siječanj – ožujak 2023. godine.

Ministri bi se, u drugom krugu glasovanja, trebali izjasniti o Informaciji o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inozemstvu za 2024. godinu; Prijedlogu aneksa Sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obvezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe obrane (Dobojski sporazum); kao i o Godišnjem izvješću Regulatorne agencije za komunikacije BiH za 2022. godinu.

Pod oznakom “povjerljivo” trebao bi biti razmatrano Izvješće o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH i policijskih službenika u operacijama podrške miru za period od 1.1. do 30. 6.2023.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM