Nedjelja, 16 svibnja, 2021

Ministar Feliks Vidović o pojačanim kontrolama mjera za protekle blagdane

Pročitajte i ovo

Egzistencijalna naknada uskoro i suprugama umrlih branitelja

Urađena je završna verzija izmjena Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, koja će biti poslana Savezu...

Vlada ŽSB izdvojila 334 tisuće KM za pomoć ugostiteljima

Na današnjoj 83. sjednici Vlade Županije Središnja Bosna usvojena je Odluka o raspodjeli sredstava pravnim i fizičkim licima koja...

SBŽ: Pogledajte raspored radarskih kontrola – petak, 14. svibnja

Raspored najavljenih kontrola brzine kretanja vozila je informativnog karaktera. Osim ovih, rade se i nenajavljene kontrole, posebno na mjestima...
Bajram Šerif Mubarek Olsun žele vam:
Ministar unutarnjih poslova KSB Feliks Vidović jutros je sazvao sastanak povodom pojačanih mjera policije i inspekcije povodom aktualnih blagdana.

Podsjećamo, poprilična se medijska prašina podigla na sam Božić ali i danima koji su uslijedili jer je, kako je i najavljeno, zaista i došlo do pojačanih kontrola i intervencija spomenutih organa, pa čak i zatvaranja određenih objekata zbog nepoštivanja aktualnih mjera.
Naime, Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva organizirao je sastanak sa Policijskim komesarima svih kantona u cilju planiranja i provođenja mjera koje bi spriječile kršenje Naredbi stožera i time izbjegli pogoršanje epidemiološke situacije uslijed proslave predstojećih blagdana i praznika.

Nakon jutrošnjeg sastanka, ministar Vidović je kazao kako nije nazočio niti bio upoznat s gore navedenim sastankom kao ni sa provedenim mjerama tijekom proteklog blagdana Božića. Istina, dodao je, ove naredbe su izravno u nadležnosti Uprave policije koja ga s profesionalne strane nije bila ni dužna obavijestiti. Međutim, njegovo osobno mišljenje je da je kao ministar, zbog izvanredne situacija a pogotovo zbog osjetljivosti trenutka jer je za katolike ovo najvažniji blagdan, morao biti upućen u sve planirane aktivnosti!

“S tim u vezi sam i sazvao jutrošnji sastanak na kojem mi je kazano kako nikakve upotrebe sile nije bilo, da su policijski službenici vršili isključivo traženu asistenciju inspekcijskim organima ministarstva gospodarstva i zdravstva te da ni u jedan objekt nisu ušli svojevoljno ni samostalno, nego jedino i isključivo u pratnji i po nalogu inspektora. Također mi je potvrđeno da je naredba došla od strane Federalnog stožera koji je naložio pojačane mjere odnosno kontrolu provedbe istih. O opravdanosti svih tih mjera bi se dalo raspravljati ali kao ministar ali i predstavnik Kantona Središnja Bosna ipak nisam u prilici jer smo dovedeni u situaciju samo da iste provodimo, međutim, govoreći o događanjima proteklih dana, ne mogu a da ne primijetim da ispada da su nadležni organi svoj posao radili ponajviše u našem Kantonu a da nikakvih problema ni kršenja mjera nije bilo u drugim sredinama?!”kazao je ministar Vidović.

“Razumijem ogorčenost javnosti pogotovo što ova izvanredna situacija traje već skoro godinu dana te da je bilo još blagdana i praznika tijekom kojih sličnih intervencija ne da nije bilo, nego su se mjere čak ublažavale i ukidale, međutim, kao ministar imam potrebu objasniti da su, kada je riječ o nadležnosti ministarstva koji predstavljam, naši službenici isključivo radili svoj posao odnosno provodili donesene mjere. Kao čovjek, opet ponavljam, moram istaknuti razočaranost odabranog trenutka i nedostatka osjetljivosti za osjećaje katolika ali i razočaranost određenih gospodarstvenika na koje ove mjere najviše utječu ali koje su, sviđale nam se ili ne i dalje na snazi“, zaključio je Vidović.

- Advertisement -

artinfo.ba<

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

- Marketing -

Posljednje objavljeno

Pogodak Čakića u sudačkoj nadoknadi protiv Igmana (FOTO/VIDEO)

Jučer je odigran dio utakmica 26. kola Prve lige FBiH. Pravu ludnicu vidjeli smo u duelu Jedinstva i Igmana. Gosti...
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo