spot_img

VIDEO: Traktorom prešao 280 km dug put do mora, i ljubimac je namočio “noge“

Držao se brzine od 25 kilometara na sat, nekih 2.000 okretaja, i za gotovo 13 sati ispunio zadanu misiju – traktorom stigao na more!

Ono što se, subjektivni smo, može nazvati ljetnim pothvatom godine, jer prešao je stroj i moćni Velebit, učinio je Kalimero IMT, kako mu je pseudonim na YouTubeu, prenosi Agroklub.ba.

Ukratko, ljubitelj navedenih strojeva, posebno ovog modela, odvažio se na put dug 280 kilometara kroz Hrvatsku. Točnije, prešao je i usput pomno snimao relaciju kojom se kretao: Stružec (Općina Popovača) – Sisak – Petrinja – Glina – Vojnić – Slunj – Plitvice – Korenica – Udbina – Gračac – Maslenica – Posedarje – Novigrad (dalmatinski).

“Eto ga, stigli smo na plažu, namočili noge i on i ja. Sve četiri su mu u moru, plima je pa smo iskoristili”, zadovoljno je ispričao na cilju otkrivajući da mu je potrošnja goriva bila oko 19 l/100 km odnosno potrošio je između 50 i 60 litri nafte.

Kako su gume teže podnijele asfalt, dobro im je došlo osvježenje. Nakon povratka kući, što će, obećava, također dokumentirati, sigurno je da će izdržljivi stroj dobiti nove. Povratak bi trebao podnijeti i hladnjak iz kojega je procurio antifriz.

“Hladnjak turski koji ne valja od prvog dana, sad je jednostavno procurio, no izdržat će put nazad. Mislim da ću morati par boca vode ponijeti za dolijevanje ako zatreba. A trebat će vjerojatno”, otkrio je najveću nedaću na putu.

“Kiler” iza sebe ima 270 sati, a počeo je puštati već s 30, pojasnio je u videu.

“Ali 558 je neuništivi stroj i vratit ću se nazad doma s njim”, naglasio je Kalimero IMT koji je objavio i poseban video o tehničkim detaljima. Sad čekamo sljedeći. Dolazak kući s mora.

 

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti