spot_img
Petak, 8 prosinca, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO: Od beskućnika do američkog poreznog obveznika

Hamdija Ramulj iz Viteza nekada zvani bosanski Hulk bio je beskućnik nakon što se s petero djece i suprugom vratio iz Francuske gdje je bio na azilu.

Stanovao je vlažnoj sobici u kojoj su sve stvari strulile zahvaljujući velikoj vlagi. Nakon što smo objavili prvi video o ovoj sedmeročlanoj porodici na YouTube prije dvije godine, počela je stizati pomoć iz cijeloga svijeta. Djeca pola godine uopće nisu pohađala osnovnu školu. Zahvaljujući dobrim ljudima Hamdija i Izudina imaju kuću, djecu redovito šalju u školu a već su zaradili i prve novce na kanalu YouTube. Sve se to odigralo u samo dvije godine.

Da bi zaradio mjesečnu plaću koju dobije od YouTube trebao bi godinu dana taksirati ili isto toliko raditi u nekoj privatnoj firmi. Hamdija je samim time i američki porezni obveznik jer na svaki dolar zarađen na američkom tlu svakom YouTuberu se odbija 30 posto od zarade.

On i njegova supruga svakodnevno snimaju video uratke i bilježe stalni rast pretplatnika ali i pregleda.Hamdija je sada šumski kuhar i upravo smo ga snimali u šumi pored rijeke kako pravi teleće ražnjiće.Kako ne može bez drva demonstrirao nam je i nošenje na ramenu najvećeg i najtežeg drveta. YouTube mijenja svijet na bolje.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najčitanije vijesti

Izdvojene vijesti

LM