Ponedjeljak, 5 prosinca, 2022

VIDEO: Kiseljačanin Josip Milanović -PisoJ o temi vršnjačkog nasilja čija je žrtva i sam bio u djetinjstvu

Pročitajte i ovo

Tragičan slučaj dječaka Mahira Rakovca iz Sarajeva, koji je pod utjecajem vršnjačkog nasilja 2015. izvršio samoubojstvo, bio je povod početka pisanja na online platformi mladog umjetnika Josipa Milanovića, čiji otvoreni i emotivni tekstovi danas dotiču mnoge duše.

I sam žrtva vršnjačkog nasilja u djetinjstvu, Josip se zainatio da ostvari svoje snove, prvo plesačke, a zatim i spisateljske, jer njegova platforma pod nazivom PisoJ danas broji blizu 100 000 čitatelja iz cijelog svijeta.

Također, početkom godine objavljena je i njegova prva knjiga „Gromoglasni šapat“, koja je prodana u 2000 primjeraka i prije samog izlaska iz tiska, a od ukupnog tiraža, ostalo je još 500 dostupnih.

U emisiji „Vrijeme je za goste“ na Radio televiziji Herceg Bosne, Josip je otvoreno govorio o tome kako je bilo teško biti plesač, a muškarac, u maloj sredini, poput Kiseljaka, odakle dolazi, te da etiketu i traume nekoga tko nije opće prihvatljiv, nosi još od svog djetinjstva.
„Ne pamtim niti jedan svoj dan u srednjoj školi, a da me netko nije vrijeđao, da me nisu gađali bocama pića. Otići u Kiseljak i izaći u neki kafić, za mene kao plesača, bila je najgora moguća kazna. Morao sam se kriti u društvu, da me nitko ne primijeti i nisam mogao zaplesati, da ne izazovem reakciju vrijeđanja, gađanja…Zato me odlazak iz Kiseljaka u Sarajevo, gdje sam kasnije studirao i gdje danas živim, spasio od tolike količine ljutnje, gnjeva, ljubomore i drugih loših emocija. Da sam ostao u Kiseljaku, vjerojatno bih sebi uskratio život zbog tolike količine etiketa i problema“, otkrio je Josip.

Po struci magistar zdravlja i ekologije, dva puta državni prvak u latinoameričkim plesovima, za mnoge liječnik ljudske duše…tko je još PisoJ, saznajte iz razgovora sa voditeljicom Snježanom Delić u emisiji Vrijeme je za goste

 

IZVOR:rtv hb

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Masno plaćaju noćenje u Ibrinoj sobi duhova (VIDEO)

Ibrahim Kargić iz Zenice poznatiji kao bh šeret "Tata čaršija" uveseljava ljude diljem svijeta svojim pošalicama i doskočicama. Međutim...
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

- Marketing -

Pročitajte i ovo