VIDEO: 15 godina od čudesne vožnje Janice Kostelić na Sljemenu

U trenutku kad se pojavila na startu druge vožnje činilo se kako je cijelo Sljeme zadrhtalo i kao da je čak i svako stablo zajedno s navijačima držalo fige da ovaj puta uspije. I krenula je… Ali gotovo prije nego smo stigli udahnuti u snijegu su ostale lijeva rukavica i štap. Sljeme je zanijemilo, ali Janica je nastavila.

Od vrha do cilja Crvenog spusta naslagala su se 64 slalomska kolca a Janica je u njih udarala golom rukom. Kad je prolazno vrijeme obojeno u zeleno pokazalo kako vodi, nevjerica se pretvorila u grmljavinu oduševljenja. Još jedna i još jedna i još jedna i još jedna vrata… U cilj je ušla s velikom prednošću i licem sleđenim od boli.

Sljeme je pljeskalo svojoj kraljici, Sljeme se naklonilo još jednoj velikoj pobjedi djevojke koja nas je naučila da možemo biti iznad svih i svega. Tanja Poutiainen nije uspjela uhvatiti njezino vrijeme, ni Anja Pärson, ni Kristina Koznick, ni Nicole Hosp.

15 GODINA OD JANIČINOG ČUDA NA SLJEMENU BEZ RUKAVICE I ŠTAPA IZDRŽALA JE 64 UDARCA I NA SVOJ ROĐENDAN DOSKIJALA DO POSTOLJA! 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

U OŠ “Kaonik” Busovača: Ispisana prva, povijesna potvrda o uspjehu u školi iz SUMIT Matice

Stiže zima: Idući dani donose novo pogoršanje vremena, snijeg i zahlađenje