Srijeda, 10 kolovoza, 2022

UZOR RADIONICE: Priča o svetom Nikoli, podjela paketića i izrada ukrasa za božićno drvce

Pročitajte i ovo

U nedjelju, 5. prosinca 2021. održana je interaktivna radionica za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Pročitajte izvješće s radionice:

“U skladu s najavom i blagdanskom atmosferom koja vlada već od samog početka ovog mjeseca, odlučili smo i kroz naše radionice vrijeme posvetiti kreativnim i poučnim aktivnostima usmjerenim na jačanje pozitivnog odnosa prema tradiciji.
📖
U prvom dijelu radionice zajedno smo prošli kroz likovne aktivnosti i crtanje različitim likovnim tehnikama, uz međusobno druženje i razgovor. Nakon toga, planirana je zajednička aktivnost – priča o svetom Nikoli, praćena slikovitim prikazima na Power Point prezentaciji. Tko je bio sveti Nikola, gdje je živio i djelovao, a poseban dio bio je posvećen priči o pomoći jednoj siromašnoj obitelji koju je Nikola usrećio svojim dobročinstvima, skromno i samozatajno. Tom pričom došli smo i do zaključka koje sve vrijednosti prepoznajemo u njegovom liku, ali i otkrili zašto baš uoči blagdana svetog Nikole čistimo svoje čizmice i stavljamo ih pored prozora/vrata. Priča je potaknula razgovor o vlastitim iskustvima i tradiciji što je vrlo važan dio djetinjstva i odrastanja i prepoznali smo to kao svojevrsno buđenje svijesti o važnosti običaja i tradicije koju njegujemo.
Nakon priče, prešli smo na izradu ukrasa za božićno drvce od drvenih štapića, kartona i šarenih pompon kuglica. Štapiće smo prvo obojili, polijepili kuglice i zvijezdu, zalijepili vrpcu kako bismo svoje ukrase mogi okačiti u svome domu. Sama izrada zahtijevala je strpljenje i koncentraciju sudionika, vještine baratanja škaricama, kao i vježbu pravilnog držanja olovke/flomastera.
Za kraj, odigrali smo neke omiljene igre, te u vrijeme odmora uz grickalice i prigodne dječje pjesmice, za mališane smo pripremili paketiće povodom blagdana Svetog Nikole. Za mališane ne postoji bolji način da se još jedno divno druženje kroz naše radionice zaokruži uz poklončiće, glazbu i radost koju dijelimo s vama.
Veliko hvala na dolasku i divnoj suradnji.”
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najčitanije zadnjih 7 dana

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Posljednje objavljeno

Fadil Novalić: Od kada sam ja preuzeo mandat premijera imamo 70.000 više zaposlenih!

Premijer FBiH Fadil Novalić dao je svoj osvrt na porast broja zaposlenih u ovom entitetu, ističući da je pozitivni...
- Marketing -
- Marketing -
- Marketing -

Podcast UZOR

Pročitajte i ovo