TužnoTužno GrrrGrrr SmiješnoSmiješno Sviđa mi seSviđa mi se SlatkoSlatko Pun pogodakPun pogodak

Utvrđen koeficijent za obračun i isplatu egzistencijalne naknade razvojačenim braniteljima

Vlada Federacije BiH u petak je donijela Odluku kojom je utvrđen koeficijent 1 (jedan) za obračun i isplatu mjesečne novčane egzistencijalne naknade razvojačenim braniteljima i članovima njihovih obitelji za period od travnja do lipnja 2023. godine.

Riječ je o Transferu za implementaciju Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji – novčana egzistencijalna naknada, utvrđenim Budžetom FBiH za 2023. godinu.

Na osnovu ovog koeficijenta i utvrđenog iznosa u članu 22. Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji bit će utvrđena visina mjesečne novčane egzistencijalne naknade za period travanj – lipanj 2023. godine.

Za provedbu ovog zakona, u Federalnom ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, u Budžetu FBiH za ovu godinu je osigurano 50 milijuna KM namjenskih sredstava.

Osiguravanjem namjenskih sredstava uređena su i prava, uvjeti i postupak za ostvarivanje prava razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

GIPHY App Key not set. Please check settings

Preminula majka izbornika Dalića

U Hrvatskoj s radara nestao zrakoplov, više od 120 ljudi u potrazi