Uspješno organiziran seminar za košarkaške suce KKS SBK/KSB

0
66
U subotu, 5.10.2019., u Franšiznom centru u Vitezu, uspješno je organiziran i održan seminar za košarkaške suce i pomoćne košarkaške suce u organizaciji KKS SBK/KSB i Sudačke organizacije KKS SBK/KSB.

Na seminaru je sudjelovalo ukupno 25 kandidata za pomoćne košarkaške suce, 9 kandidata za košarkaške suce, te 8 iskusnih sudaca koji već godinama sude utakmice Lige mladih SBK/KSB .

Najveću inicijativu za organizacijom seminara, kao i samu organizaciju istog, imale su suce, koje su već duži niz godina na listama seniorskih Liga KS BiH: Alem Gasal, Senad Durmić, Tarik Dervić i Nedim Smajlović, uz asistenciju sekretara KKS SBK/KSB. Spomenute suce su svoje stečeno znanje i iskustvo bezrezervno podijelile sa svim prisutnim sudionicima seminara.

Sve prisutne je tijekom seminara ispred KKS SBK/KSB pozdravio sekretar KKS SBK/KSB, a ujedno i komesar No1 Lige mladih SBK/KSB Igor Bošnjak, te svima poželio dobar dan tijekom seminara, a ujedno istaknuo da je ovo jedna od pozitivnijih aktivnosti u organizaciji KKS SBK/KSB, te se nada da će ovo postati praksa i u narednim sezonama.
Tijekom seminara, obrađene su sljedeće teme i predavanja:

– Sudac kao odgovorna ličnost (ponašanje prije utakmice, dolazak na utakmicu, ponašanje tijekom utakmice, odnos trener-sudac / zapisničar-sudac)
– Mehanika dvojice sudaca / Vođenje zapisnika
– Video analiza suđenja, kviz znanja situacija
– Ispit znanja za košarkaške suce i pomoćne suce

Nakon što su svi kandidati uspješno prošli ispit znanja, dobili su upute i savjete od starijih i iskusnijih kolega, kako se što kvalitetnije spremiti za utakmice i nominacije koje ih očekuju u novoj sezoni.

Zajedničkim ručkom svih prisutnih, uspješno je okončan jedan košarkaški dan.

Organizaciju seminara podržali: Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i športa SBK/KSB i Franšizni centar BiH Vitez.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.