Od medija u problemima – do pozitivnog poslovanja. Javno poduzeće „Radio Busovača“ u proteklih godinu dana, uz mnogo rada i truda – najavljuje vraćanje starog sjaja omiljenog nam radija :)

U busovačkom Javnom poduzeću “Radio Busovača” sredinom svibnja predstavljena je Informacija o radu i poslovni rezultati istog. Tako su vijećnici Općinskog vijeća Busovača, na sjednici tog tijela, kao nadležni za informiranje o radu Javnih poduzeća, imali priliku informirati se o radu poduzeća u protekloj 2016. godini.

Naime, nakon višegodišnjih gubitaka u poslovanju JP Radio Busovača, poduzeće je ovu godinu zaključilo s ostvarenom dobiti što je bilo vrlo bitno kako ne bi došlo do većih financijskih problema, odnosno kako isto ne bi ostvarilo akumulirani gubitak ispod temeljnog kapitala i time steklo uvjete za stečaj.

Skupština poduzeća jednoglasno je usvojila sva financijska izvješća o radu i poslovanju ovog Javnog poduzeća te Plan poslovanja za 2017. godinu koji također predviđa nastavak rasta i razvoja poduzeća kao i daljnje investicije. Najava toga je svakako i novi tonski stol, telefonski hibrid, pojačalo, suvremeni mikrofoni te ostala popratna oprema koja je kupljena uz nesebičnu potporu i donaciju Predsjednika FBiH Marinka Čavare u iznosu od 10.000,00 KM.

U 2016. godini realizirani su brojne odluke. Uz iznimnu suradnju s Općinom Busovača izmireno je više od 30.000,00 KM doprinosa prema sadašnjim i bivšim uposlenicima, a financijska konsolidacija poduzeća u 2016. godini sastojala se i od izmirivanja 20.000,00 KM duga prema dobavljačima i bivšim uposlenicima. Uz pomoć spomenutih, veliku podršku poduzeće je imalo i od Vlade Kantona Središnja Bosna, odnosno od ministra Nikole Grubešića.

Ove godine planirana je i realizacija projekta rekonstrukcije odašiljača na objektu “Kula”, čime bi se u potpunosti stekli uvjeti za nesmetan rad i emitiranje signala Radio Busovače u cijeloj Središnjoj Bosni te dijelu Zeničko-Dobojskog i Sarajevskog kantona.

Javno poduzeće „Radio Busovača“ trenutno zahvaljujući projektu volontera kojeg financira Kanton Središnja Bosna upošljava pet uposlenika, od čega troje mladih. Očuvanje radnih mjesta, napredak i širenje dobre energije – cilj su ovog poduzeća koje nam se, na velika vrata, ponovno vraća u domove!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.